Άνετη «τριάρα» της ΑΕΚ κόντρα στον Λεβαδειακό – «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Στο κυνήγι της κορυφής συνεχίζει η Ένωση που επικράτησε εύκολα με 3-0 του Λεβαδειακού στην Opap Arena, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League. Έτσι, η ΑΕΚ ανέβηκε στους 50 βαθμούς έναντι 51 του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, με την Ένωση να έχει ένα ματς λιγότερο (αυτό κόντρα στον Ατρόμητο). 

Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγάλο ματς της Κυριακής (19/02) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σημειώνεται ότι το «εξπρές» του Ματίας Αλμέιδα έφτασε τις 10 συνεχόμενες στη Super League και 13 σε όλες τις διοργανώσεις. 

Η εικόνα του ματς

Αναμενόμενη η εξέλιξη στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να μονοπωλεί την κατοχή της μπάλας και να έχει… κατασκηνώσει γύρω από την περιοχή του Στογιάνοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν  σχετικά καλά, μολονότι έβαζαν μόνοι τους δύσκολα στον εαυτό τους, με κάποιες απροσεξίες του Ντεντάκη και του Μεχία, που ωστόσο δεν οδήγησαν σε κάποια κλασική ευκαιρία της ΑΕΚ.

Ελάχιστα απείλησε η Ένωση με Γκαρσία και Ρότα, πριν ανοίξει το σκορ με τη βοήθεια της τύχης. Ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, εκτέλεσε ο ίδιος, η μπάλα άλλαξε πορεία βρίσκοντας σε κάποιον και αιφνιδίασε τον Στογιάνοβιτς για να διαμορφωθεί το 1-0 στο 37′.

Το ματς «τελείωσε» στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον… γνωστό πρωταγωνιστή, Λιβάι Γκαρσία που κέρδισε πέναλτι και την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Τζιμόπουλου. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0 στο 45’+3′.

Όμως, λίγο νωρίτερα, στο 44΄, ο Λεβαδειακός έχασε τη δική του μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση, αποκλειστικά από ευθύνη δικού του παίκτη. Ο Βρακάς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, τον πέρασε και… προτίμησε να πέσει για να κερδίσει πέναλτι παρότι -όπως φάνηκε και από το video- δεν υπήρξε επαφή. Όχι μόνο δεν ισοφάρισε, αλλά πήρε και κίτρινη κάρτα για «θέατρο». 

Έτσι, η ΑΕΚ «καθάρισε» το ματς με δύο φάσεις που ήταν πανομοιότυπες με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Τζημόπουλος ήταν αυτός που έκανε το φάουλ στον Λιβάι στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ και ο ίδιος παραχώρησε το πέναλτι στο πιο κομβικό σημείο του παιχνιδιού. Αποβλήθηκε κιόλας, για να ολοκληρώσει το… τρίπτυχο μιας πολύ κακής εμφάνισης.  

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία με την ΑΕΚ να κατεβάζει ταχύτητα. Ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να κερδίσει νέο πέναλτι στο 77′ σε ανατροπή του Φαν Βέερτ από τον Πας, αλλά ο Τσούμπερ έστειλε την μπάλα άουτ. Όμως το 84′ δεν έγινε το ίδιο και ο Τομ Φαν Βέερτ πέτυχε ένα πολύ εύκολο γκολ μετά από έξοχη ενέργεια και ακόμα μία ασίστ του Νικλας Ελίασον για το τελικό 3-0.

Τα στοιχεία του ματς

  • Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
  • Κίτρινες: Σιμάνσκι – Τζημόπουλος, Βρακάς, Βινίσιους 
  • Κόκκινη: Τζημόπουλος (45+2΄ δεύτερη κίτρινη) 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (65′ Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (64′ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (64′ Ελίασον), Γκαρσία (72′ Φαν Βέερτ), Αραούχο (65′ Τσούμπερ).

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Παζ, Χάμοντ (89′ Σαχπεκίδης), Μεχία (66′ Συμελιδης), Βινίσιους, Βρακάς (89′ Κωνσταντινίδης), Ντεντάκης (80′ Λιάγκας), Νίκας, Παναγιώτου, Τζημόπουλος, Σακό.

Ο Αστέρας σόκαρε τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις

«Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς είχε προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως σε ελάχιστα λεπτά έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του.

Το τελικό 2-2 στην Τρίπολη αφήνει πίσω τον «δικέφαλο» στο κυνήγι του τίτλου, καθώς είναι πλέον σε απόσταση 7 βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

H εικόνα του ματς

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 6’ έπειτα από κόρνερ από τα δεξιά ο Νάσμπεργκ πήρε την κεφαλιά προς την εστία, αυτή κατέληξε στον Ολιβέιρα που τη γύρισε παράλληλα κι ο Νορβηγός στόπερ με πλασέ από κοντά νίκησε τον Παπαδόπουλο, κάνοντας το 1-0 για το δικέφαλο του Βορρά.

Στο 11’ ο Νάρεϊ κατέβασε τη μπάλα, με ωραία ντρίμπλα απέφυγε έναν αντίπαλο του, μπήκε στην περιοχή, έκανε και δεύτερη ντρίμπλα και το σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα (12’) ο Σίτο έκανε πλασέ στην κίνηση με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο Νάρεϊ συνέχισε να είναι πολύ απειλητικός και στο 30’ έκανε άλλο ένα σουτ που μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αστέρα, ενώ στο 33’ ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα με τη μία προς τον Σάστρε που σούταρε με τη μία λίγο άουτ.

Στο 36’ ο Νάρεϊ έπιασε ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου με την μπάλα να φεύγει στη συνέχεια μακριά απ’ τους παίκτες του Αστέρα, ενώ στο 39’ οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κρεσπί έβγαλε σέντρα προς τον Σίτο, ο οποίος έπιασε το βολέ με το αριστερό, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς με το ένα χέρι κατάφερε να βγάλει τη μπάλα και με τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε το μηδέν στην εστία του. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (40’) ο Νάρεϊ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Κωνσταντέλια, ο οποίος πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα προ του Παπαδόπουλου, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο ίδιος παίκτης (Κωνσταντέλιας) είχε άλλο ένα σουτ στο 44’ που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο νεοεισελθών Γκαρντάβσκι δεν μπόρεσε να απειλήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 62’ ο Ολιβέιρα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, δεν μπόρεσε να αποφύγει τον αντίπαλο του, έδωσε τον Αουγκούστο που μοίρασε στον Νάρεϊ όμως το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Παπαδόπουλο σε κόρνερ.

Ο Αστέρας άρχισε να πιέζει περισσότερο τον ΠΑΟΚ μετά το 70ό λεπτό και στο 79’ ο Γκαρντάβσκι έκανε άλλο ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς ο οποίος απέκρουσε στη γωνία του. Κι αφού δεν βρήκαν γκολ οι γηπεδούχοι στη φάση αυτή, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 82’ με τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος πλάσαρε με τη μία έπειτα από το γύρισμα του Ράφα Σοάρες κι έκανε το 2-0 για τον δικέφαλο του Βορρά.

Στο 84’ ο Προύντζος στο ντεμπούτο με τη φανέλα του Αστέρα έχασε την ευκαιρία να ξαναβάλει την ομάδα της Αρκαδίας στο παιχνίδι, σουτάροντας άουτ μετά το γύρισμα του Λέο Τιλίκα, ενώ στο 90ό λεπτό ο Αστέρας μείωσε σε 2-1 με τον Σίτο, ο οποίος ήρθε σαν… τρέιλερ στο πίσω δοκάρι έπειτα από την πάσα του Κρεσπί και πλάσαρε εύστοχα από κοντά. Γκολ που ελέγχθηκε κι από το VAR και μέτρησε κανονικά.

Ο Αστέρας αναθάρρησε μετά το γκολ, έψαξε με μεγαλύτερη ένταση την ισοφάριση κι δικαιώθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τασουλής έβγαλε πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά κι ο Ατιένθα με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 2-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς απ’ την πλευρά των γηπεδούχων.

Τα στοιχεία του ματς

  • Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
  • Κίτρινες: Σανταφέ – Νάσμπεργκ, Ζ. Ζίβκοβιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (46’ Γκαρντάβσκι), Άλβαρες (87’ Τασουλής), Καστάνο, Ατιένθα, Αλάγκμπε, Σανταφέ (70’ Προύντζος), Ριέρα (77’ Λέο Τιλίκα), Σίτο, Κρεσπί, Μπαράλες (87’ Κωστέας).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (88’ Κετζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (87’ Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ, Αντρ. Ζίβκοβιτς (77’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (67’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (67’ Μπράντον Τόμας).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί