Τους 20.665 έφτασαν οι νεκροί στην Τουρκία

Ο απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας έφτασε τους 20.665, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD).

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, σχεδόν 93.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές στη νότια Τουρκία, ενώ στις επιχειρήσεις διάσωσης και αρωγής συμμετέχουν περισσότεροι από 166.000 άνθρωποι.

Από τη Δευτέρα έχουν καταγραφεί 1.891 μετασεισμοί.
Η Κούβα θα στείλει υγειονομικό προσωπικό σε Τουρκία και Συρία

Οι αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι θα στείλουν υγειονομικό προσωπικό στην Τουρκία και τη Συρία προκειμένου να βοηθήσουν τις δύο χώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η Αβάνα επεσήμανε χθες το βράδυ ότι 32 γιατροί ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την Τουρκία. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Σύρος πρεσβευτής Γάσαν Ομπέιντ δήλωσε στα κουβανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι 27 Κουβανοί γιατροί θα πάνε στη Συρία.

Χώρες από όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει να στείλουν υγειονομικό προσωπικό και ανθρωπιστική βοήθεια στις δύο χώρες που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών.

Από το 1959 και μετά η Κούβα στέλνει τον “στρατό της με τις λευκές ποδιές” σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο όπου έχουν σημειωθεί φυσικές καταστροφές ή υπάρχουν ξεσπάσματα επιδημιών.

Οι Κουβανοί γιατροί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της χολέρας στην Αϊτή και του έμπολα στη δυτική Αφρική τη δεκαετία του 2010.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί