Η Greek Mafia κι ο υπουργός που “διευκολύνει” με συστατική επιστολή έναν διεθνώς καταζητούμενο…

Nέες διαστάσεις στην πολιτογράφηση του διεθνώς καταζητούμενου Γιασάμ Αγιαβέφε αποκαλύπτει το Documento, που κυκλοφορεί αύριο, τον οποίο είχε υπερασπιστεί με σθένος ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και μάλιστα από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Η μαφία τακτοποίησε τη σύζυγο και ο Άδωνης τον Αγιαβέφε», ο Τούρκος επιχειρηματίας είχε πολτιογραφηθεί χάρη σε συστατική επιστολή του υπουργού Επενδύσεων και Ανάπτυξης ενώ η γυναίκα του εξασφάλισε ελληνική ταυτότητα με πλαστά πιστοποιητικά από την Greek Mafia. 

Όταν το κύκλωμα εξαρθρώθηκε, δεν μπήκε φυλακή αλλά ο ίδιος ο Αγιαβέφε απέκτησε ελληνική ιθαγένεια με τη συστατική, τονίζει ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης της εφημερίδας που επικαλείται στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν τις σχέσεις της οικογένειες Αγιαβέφε με το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύζυγος του επιχειρηματία βρέθηκε με πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα και το όνομά της συμπεριλαμβάνεται σε ογκώδη δικογραφία, η οποία έχει σχηματιστεί ήδη από τα τέλη του 2021.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις για στενή σχέση επίορκων αστυνομικών με την Greek Mafia. Το πρώτο σκέλος της έρευνας αφορά τους αστυνομικούς και τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που συνομιλούσαν με τον επιχειρηματία στον τομέα καυσίμων, Γ. Μήτσου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούνιο στα Γλυκά Νερά, και το δεύτερο τυχόν ευθύνες των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που κρατούσαν στο συρτάρι τα στοιχεία τα οποία είχαν προκύψει για το φόνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί