«Γερμανικά δολώματα για λήθη των αποζημιώσεων»: Αντιδράσεις για εκδήλωση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης

“Ήταν και είναι προκλητικό το ότι η Γερμανία προσπαθεί να επηρεάσει το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σχετικά με το πώς πρέπει να διδάσκεται η Γερμανική Κατοχή, εκεί που θα έπρεπε εμείς οι Έλληνες να διδάσκουμε Γερμανούς καθηγητές και μαθητές ότι δεν πρέπει να επαναλάβουν τις θηριωδίες των προγόνων τους προβάλλοντάς τους ιστορικά ντοκουμέντα!”

Την ματαίωση της εκδήλωσης με τίτλο: «Θυμόμαστε και μνημονεύουμε στην Κρήτη – Οι γερμανοελληνικές σχέσεις στον 20ο και 21ο αιώνα» την οποία προετοιμάζει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στα Χανιά, ζητά με επιστολή της η Επιτροπή Γερμανικών Οφειλών, χαρακτηρίζοντάς την ως “Γερμανικά δολώματα για λήθη των αποζημιώσεων”.

Όπως αναφέρει η επιτροπή, είναι γνωστό ότι η σύγχρονη Γερμανία αρνείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στην Ελλάδα για τα εγκλήματα και τις καταστροφές που προκάλεσε η φασιστική λαίλαπα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αντ’ αυτού, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από τις απαράγραπτες υποχρεώσεις της και να παραχαράξει την ιστορική αλήθεια και τις οφειλές της προς την Ελλάδα, οργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα.

Με αφορμή την εκδήλωση με τίτλο: «Θυμόμαστε και μνημονεύουμε στην Κρήτη – Οι γερμανοελληνικές σχέσεις στον 20ο και 21ο αιώνα» στα Χανιά Κρήτης, η Επιτροπή Γερμανικών Οφειλών απέστειλε στον Γενικό Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Dr. Κωνσταντίνο Ζορμπά, την παρακάτω επιστολή, η οποία επίσης απεστάλη στον Έλληνα Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Αναλυτικά η επιστολή:

Επιτροπή Γερμανικών Οφειλών με συντονιστές των Οργανισμών που την απαρτίζουν:

Canadian Hellenic Congress (CHC),    Dr. Κώστας Πάππας

International Hellenic Association (ΙΗΑ),    Prof. Ελένη Σαββάκη

Hellenic American National Council  (HANC),    Dr. Παναγιώτης Μπαλτατζής

Ίδρυμα Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη,    Prof. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Αγαπητέ κ. Ζορμπά,

Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε την προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με το πρόγραμμα «MOG / Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα», που χρηματοδοτείται κυρίως από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Πέραν του ότι είναι ανιστόρητο το εν λόγω πρόγραμμα, είναι και επιζήμιο για τους ακόλουθους λόγους:

Με παράθεση μεροληπτικών σεναρίων, και την ανάπτυξη «εκπαιδευτικής πλατφόρμας» ζητάει από τους μαθητές να κατασκευάσουν αυθαίρετα σενάρια για την ιστορία της Κατοχής στην Ελλάδα, αγνοώντας βασικά ιστορικά ντοκουμέντα. Επιχειρεί την διαμόρφωση της ιστορικής συνείδησης των Ελλήνων μαθητών, παραχαράσσοντας την Ιστορία της Κατοχής και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλοιώνοντας ιστορικά γεγονότα βάσει αντιφατικών προσωπικών μαρτυριών 93 θυμάτων και θυτών, και παραγνωρίζοντας χιλιάδες καταγεγραμμένες μαρτυρίες και καταγεγραμμένα ιστορικά στοιχεία. Επιχειρεί την μετάθεση της ευθύνης για τις θηριωδίες από τους κατακτητές Γερμανούς στην Εθνική Αντίσταση. Αποκαλεί τα ειδεχθή εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων «αντίποινα», αποσιωπώντας ότι η πάγια τακτική των Γερμανών ήταν η «μαζική δολοφονία» αμάχων. Προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις του λιμού και των εκτελέσεων αμάχων στην Ελλάδα, και να αποποιηθεί τις ευθύνες που οφείλει να αναλάβει η Γερμανική Κυβέρνηση για τις καταστροφές που προκάλεσε το Γ ́ Ράιχ στη χώρα μας.

Δεν αναγνωρίζει την οφειλή Γερμανικών Επανορθώσεων στην Ελλάδα, όπως επιδικάστηκε από τις Διεθνείς Συνθήκες Παρισίων και Λονδίνου. Αποσιωπά την οφειλή της Γερμανίας για το Κατοχικό Δάνειο στο Ελληνικό Κράτος και για τις Πολεμικές Αποζημιώσεις στον Ελληνικό λαό για τα δεινά που υπέστη. Αποσιωπά τις απαράγραπτες νόμιμες ελληνικές αξιώσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην από 17/4/2019 απόφαση της Βουλής και την από 4/6/2019 Ρηματική Διακοίνωση της Ελληνικής Βουλής προς τη Γερμανική Κυβέρνηση (https://professors- phds.com/2021/03/08/33582/)

Προφανώς επειδή το εν λόγω πρόγραμμα, παρά τις επίμονες προσπάθειες των υπευθύνων του, δεν έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας, η Γερμανική Πρεσβεία προσπαθεί να επηρεάσει τους Καθηγητές των Ελληνικών μας Σχολείων με άλλους τρόπους, όπως με το πρόγραμμα που φιλοξενείτε, την «γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων Ελλήνων Καθηγητών με Γερμανούς εκπαιδευτικούς» και με υποτροφίες σε Έλληνες μαθητές σε προσπάθεια εκμαυλισμού συνειδήσεων. Για άλλη μια φορά, το πρόγραμμα το οποίο φιλοξενείτε επικαλείται την ψευδεπίγραφη «συμφιλίωση», χωρίς να αναγνωρίζει τις ευθύνες για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Γερμανία στην Ελλάδα και τις Γερμανικές Οφειλές στο Ελληνικό κράτος και τα θύματα. Και όλα αυτά, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η οποία αρνείται να αναγνωρίσει τις ευθύνες της ως διάδοχο κράτος του Γ ́ Ράιχ.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν προσκαλούνται να μιλήσουν ιστορικοί που έχουν μελετήσει τη Γερμανική Κατοχή και τις Γερμανικές Οφειλές, δεν προσκαλούνται αγωνιστές του κινήματος διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, αλλά το πρόγραμμα περιορίζεται σε επισκέψεις σε χωριά ολοκαυτώματα χωρίς την παρουσία ειδικών, σε δήθεν φιλικές συναντήσεις Γερμανών με Έλληνες εκπαιδευτικούς, και στο «ρόλο της γερμανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, προγράμματα για την διαχείριση της ιστορικής μνήμης, ανάπτυξη και παρόν των ελληνογερμανικών σχέσεων».

Ήταν και είναι προκλητικό το ότι η Γερμανία προσπαθεί να επηρεάσει το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σχετικά με το πώς πρέπει να διδάσκεται η Γερμανική Κατοχή, εκεί που θα έπρεπε εμείς οι Έλληνες να διδάσκουμε Γερμανούς καθηγητές και μαθητές ότι δεν πρέπει να επαναλάβουν τις θηριωδίες των προγόνων τους προβάλλοντάς τους ιστορικά ντοκουμέντα!
Σημειώνουμε ότι την αντίθεσή τους με το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ήδη εκφράσει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αντιστασιακές Οργανώσεις, Ενώσεις θυμάτων, το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, πολιτικά κόμματα και πλήθος ιστορικών και εκπαιδευτικών.
Η υπογράφουσα Επιτροπή Γερμανικών Οφειλών έχει ολοκληρώσει φυλλάδια και βίντεο με ιστορικά και οικονομικά ντοκουμέντα σχετικά με τις Γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα και τις απορρέουσες Γερμανικές Οφειλές, με ειδική αναφορά στα Κρητικά Ολοκαυτώματα, που\ μπορούμε να σας διαθέσουμε σε ποικίλες γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά).
Είμαστε σίγουροι ότι θέλετε να δείτε και να μεταδώσετε ευρέως το εν λόγω υλικό, το οποίο θα βοηθήσει στην ουσιαστική επιμόρφωση των Γερμανών καθηγητών που σκοπεύουν να επισκεφτούν την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Δεν μπορεί στο θέμα των ολοκαυτωμάτων της Γερμανικής Κατοχής να έχει λόγο η Γερμανική Πρεσβεία και όχι θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και ειδικοί επί του θέματος ιστορικοί.
Σας αποστέλλουμε το σύνδεσμο της ιστοσελίδας ενός εκ των Οργανισμών μας (CHC) με τα βίντεο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα που αναδεικνύουν πώς προκύπτουν οι Γερμανικές Οφειλές μέσα από ιστορικά γεγονότα και βάσει της σχετικής απόφασης της Ελληνικής
Βουλής (http://www.chcnews.org/germaningreece.html ).
Εναλλακτικός σύνδεσμος για τα βίντεο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα ( ΙΗΑ) https://professors-phds.com/35325-2/
Είμαστε σίγουροι ότι εσείς προσωπικά θα δείτε την Ελληνική σειρά των βίντεο, καθώς και ότι θα προωθήσετε την Αγγλική σειρά στους Γερμανούς καθηγητές που τυχόν έχουν ενδιαφερθεί, και όχι μόνον.
Εν κατακλείδι, και κατόπιν όλων των ως άνω, ζητάμε τη ματαίωση της εκδήλωσης με τίτλο: «Θυμόμαστε και μνημονεύουμε στην Κρήτη – Οι γερμανοελληνικές σχέσεις στον 20ο και 21ο αιώνα» την οποία προετοιμάζει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, της οποίας είστε Γενικός Διευθυντής.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί