Αναγόρευση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13:00, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή  Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics & Imperial College London, κυρίου Ηλία Μόσιαλου, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η αναγόρευση του τιμώμενου πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη και τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητή Γεώργιο Κοχιαδάκη. Για την προσωπικότητα και  το έργο του τιμώμενου   μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής , κύριος Χρήστος Λιονής.

Η τελετή ολοκληρώθηκε  με την ομιλία του Τιμώμενου, Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, με θέμα «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία: προκλήσεις και προοπτικές».

«Τιμούμε σήμερα ένα διακεκριμένο επιστήμονα, ο οποίος έχει τιμήσει τη χώρα. Tο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι ιδιαίτερα χαρούμενο που αποκτά μια επίσημη σχέση με τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, την περίοδο αυτή» αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης.

Αντίστοιχα, ο Καθηγητής  Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics & Imperial College London, κ. Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Είναι ιδιαίτερη τιμή που το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε να μου απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Ιδρύματος, διότι πρόκειται για  ένα εξαιρετικό Πανεπιστήμιο που κατατάσσεται στα καλύτερα της Ευρώπης άλλα και διεθνώς».

Στην τελετή παρευρέθηκαν από το Πανεπιστημίου Κρήτης ο Αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών Καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης, ο Αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής Δημήτριος Μυλωνάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών καθηγητής Εμμανουήλ Στρατάκης, μέλη ΔΕΠ, μέλη του Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος και φοιτητές / τριες.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, η Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Φανουράκη Ευαγγελία, εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτειακών αρχών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί