Τουρκία: Αναφορές για εγκλωβισμένο Έλληνα στα συντρίμμια

Ένας Έλληνας πολίτης ενδέχεται να είναι μεταξύ των χιλιάδων εγκλωβισμένων στα ερείπια που προκάλεσαν οι φονικοί σεισμοί στην Τουρκία. Την πληροφορία μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 και προέρχεται από την πόλη της Αντιόχειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού, ο Έλληνας βρίσκεται στην πόλη της Αντιόχειας, ενώ οι συγγενείς του κάνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές αρχές που βρίσκονται στην περιοχή και ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Σχεδόν 20.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Πλέον οι νεκροί στις δύο χώρες «αγγίζουν» τους 20.000, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους προς τα επάνω απολογισμούς των τοπικών αρχών:

  • Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται σε 16.546.
  • Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας της χώρας, έκαναν λόγο για 1.347 νεκρούς και 2.295 τραυματίες, αλλά μόνο στις περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
  • Στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, υπολογίζεται ότι έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι τώρα 2.000 άνθρωποι.

Στις ζώνες αυτές έφτασε σήμερα, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή, ένα πρώτο κομβόι που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι τα έξι φορτηγά μεταφέρουν εξοπλισμό για τα σωστικά συνεργεία αλλά και κουβέρτες, στρώματα, σκηνές και ηλιακές λάμπες, εφόδια που καλύπτουν τις ανάγκες 5.000 ανθρώπων. Χθες Τετάρτη ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι τα αποθέματα του Οργανισμού στη βορειοδυτική Συρία μετά βίας φτάνουν για να τραφούν 100.000 άνθρωποι επί μία εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί