Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση του ΚΚΕ (μ-λ) στο Ηράκλειο

Κάλεσμα σε πολιτική εκδήλωση – συζήτηση του ΚΚΕ (μ-λ) στο Ηράκλειο:

Ο λαός μας βιώνει καθημερινά στο πετσί του τις συνέπειες της αντιδραστικής – αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που υλοποιεί κατ’ εντολή του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Η πολιτική της φτώχειας, εξαθλίωσης, ακρίβειας χτυπάει ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού μας. Τα καύσιμα, η ενέργεια, τα είδη πρώτης ανάγκης, γίνονται απρόσιτα για τους περισσότερους από μας, την ίδια στιγμή που τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις είναι καθηλωμένα. Με τις εργασιακές σχέσεις να μας γυρίζουν στον μεσαίωνα.  Με την περίθαλψη να γίνεται όλο και πιο απρόσιτη για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και,  την παιδεία για λίγους κι εκλεχτούς να επιβάλλεται δια νόμου. Παρά την αδρανοποίηση – περιθωριοποίηση του λαϊκού παράγοντα για δεκαετίες, το σύστημα φοβάται, αγωνιά μη τυχόν ο λαός ξαναβρεθεί στο προσκήνιο των εξελίξεων και αρχίσει και πάλι να υπερασπίζεται, διεκδικεί και διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Γι’ αυτό παίρνει τα μέτρα του, θωρακίζει το νομικό του οπλοστάσιο με αντεργατικούς νόμους (4808/21), τρομοκρατεί και καταστέλλει με τα ΜΑΤ στα εργοστάσια, πανεπιστήμια, διαδηλώσεις, σέρνει σε δίκες αγωνιστές, απαγορεύει και ποινικοποιεί απεργίες, εντείνει παραπέρα την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. 

     Την ίδια στιγμή θέλουν τον λαό χειροκροτητή στην πολιτική της εξάρτησης, της παραπέρα πρόσδεσης της χώρας στο άρμα ΗΠΑ –ΝΑΤΟ, δήθεν για την εθνική μας ασφάλεια. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση, δίνουν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές  για την υλοποίηση των δολοφονικών  τους σχεδίων. Η όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού,  ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και η αντιπαράθεση στη Μέση και Άπω ανατολή, στα Βαλκάνια, στη ΝΑ μεσόγειο, δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για τους λαούς, προσφυγιά, αφανισμό λαών και εθνοτήτων.  

     Αποτελεί αναγκαιότητα του σήμερα η ανάπτυξη και οργάνωση των λαϊκών αγώνων, ως το μόνο δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός μας για να μπει φραγμός στον εργασιακό – κοινωνικό μεσαίωνα. Κόντρα στον εκλογικό κρετινισμό και στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που καλλιεργούνται, η νεολαία, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια και να παλέψουν για τη ζωή τους . Σ’ αυτή την κατεύθυνση  το ΚΚΕ(μ-λ), έχει καταθέσει πρόταση συντονισμού και κοινής δράσης  οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών με αναφορά στο κίνημα και την αριστερά, για να συσπειρωθούν δυνάμεις στα μέτωπα της περιόδου και να ανατραπεί το κλίμα παράλυσης και μοιρολατρίας. 

   Τόσο για την πρόταση που απευθύνει το ΚΚΕ(μ-λ), όσο και για την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται, η Κ.Ο. Ηρακλείου σας καλεί  στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση, που διοργανώνει, την Παρασκευή 10 Φλεβάρη στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. 

Κ.Ο. Ηρακλείου

ΚΚΕ(μ-λ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί