Πέθανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης – Συλλυπητήρια μηνύματα

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Την τραγική είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων με τη ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος της Βουλής, Κων. Τασούλας, το πρωί της Τετάρτης.

«Ο Μανούσος Βολουδάκης έχασε τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο που νοσηλευόταν εδώ και δέκα μέρες», είπε ο κ. Τασούλας.

«Ξέραμε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα όπως τόσοι συνάνθρωποί μας αλλά μας είχε ξεγελάσει η έλευσή του στη Βουλή τις τελευταίες μέρες. Δυστυχώς, μόνο μας είχε ξεγελάσει, γιατί το θηρίο επανήλθε», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή όπως και έγινε.

Ο βουλευτής Χανίων γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966.

Μανουσος-Βολουδακης

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και ήταν πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης.

Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας. Εργάστηκε ως Οικονομολόγος.

Συλλυπητήρια μήνυματα

Περιφερειάρχης Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την ανακοίνωση για τον αδόκητο θάνατο του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η είδηση του πρόωρου θανάτου του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας θλίβει βαθιά. Ένας πολιτικός με συνέπεια και εντιμότητα. Ένας Βουλευτής που τιμήθηκε από την κοινωνία των Χανίων, την οποία υπηρέτησε σε κάθε βήμα της πολιτικής του διαδρομής. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην Ελληνική Βουλή και βεβαίως στους συνεργάτες και την οικογένειά του. Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό.  Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα τρία του παιδιά». 

Παύλος Πολάκης

Θερμά συλληπητηρια στην οικογενεια και τους οικείους του Μανουσου Βολουδακη,βουλευτη της ΝΔ στα Χανια.

Ήμασταν πολιτικοί αντίπαλοι, συγκρούστηκαμε αρκετες φορές στη Βουλή αλλά και συνεργαστήκαμε για το καλό της επαρχίας Σφακιων όταν ήμουν δημαρχος και αυτός υπουργος .Υπήρχε μεταξύ μας λόγω και κοινής καταγωγής από τα Σφακια αλληλοσεβασμός παρά τις ιδεολογικές διαφορές.

Αιωνία του η μνήμη .

Γιάννης Κεφαλογιάννης

Δήλωση Γιάννη Κεφαλογιάννη για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του αγαπητού μου συναδέλφου και φίλου Μανούσου Βολουδάκη, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Μανούσος πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο και παρέμεινε αταλάντευτος στις ιδέες και τα πιστεύω του, ιδιαίτερα για τον τόπο του, τα Χανιά. Υπήρξε εξέχον στέλεχος της παράταξης μας, μα πάνω από όλα λάτρης της Κρήτης και των ανθρώπων της. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων, συνάμα με την χανιώτικη κοινωνία, ενημερώθηκε με θλίψη για τον θάνατο του Βουλετή Χανίων και πρ. Υπουργού της Ν.Δ., Μανούσου Βολουδάκη.

Οι πολιτικές μας διαφορές δεδομένες, όμως το πολιτικό ήθος που τον χαρακτήριζε καθιστά την απώλεια του μεγάλη για την πολιτική ζωή του Νομού Χανίων.

Ευχόμαστε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. 

 Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ.

Με αφορμή το θάνατο του Χανιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, μας έχει σοκάρει όλους. Ένας νέος άνθρωπος, γεμάτος όρεξη για προσφορά στον τόπο του, «έφυγε» χτυπημένος, από το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε με γενναιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Υπήρξε ένας πολιτικός που πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο, ενώ ήταν κι ένας από εκείνους, που εργάστηκαν με στοχοπροσήλωση, για την ιδέα του «μετασχηματισμού» του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην σημερινή του μορφή. 

Η απώλεια του είναι μεγάλη,  όπως και το κενό που αφήνει πίσω ο θάνατος του.

Η σκέψη όλων μας συνολικά στον Ο.Α.Κ., βρίσκεται στην οικογένεια του φίλου Μανούσου και κυρίως στα τρία ανήλικα παιδιά του. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» 

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης 

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την Κρήτη η απροσδόκητη απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και ανθρωπιά κάθε πολιτικό αξίωμα που κατείχε.

Συνεργαστήκαμε στενά τα τελευταία τέσσερα χρόνια για κρίσιμα ζητήματα του νομού Χανίων και πάντα τον διέκριναν η ευθύτητα και η αμεσότητα. Ικανός, αποτελεσματικός και σταθερά κοντά στους ανθρώπους των Χανίων, αφήνει πίσω του ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα ουσιαστικής πολιτικής διαδρομής πολλών ετών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, καθώς και στο σώμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τον αδόκητο θάνατο ενός άξιου μέλους του.

Σωκράτης Βαρδάκης

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου  για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου, ενός πολιτικού άνδρα, του βουλευτή Χανίων ΝΔ, Μανούσου  Βολουδάκη,  που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο, μετά από έναν άνισο αγώνα.

Ο  Μανούσος Βολουδάκης, σ΄όποια θέση κι αν βρέθηκε, διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια, την αποτελεσματικότητα, την εντιμότητά του.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι  Μανούσο».

Γιώργος Σταθάκης

Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος εκπροσώπησε για χρόνια τα Χανιά στη Βουλή με ήθος, ευσυνειδησία, εντιμότητα και προάσπιση του κοινού καλού. Από την κοινή μας θητεία στη Βουλή θυμάμαι μόνο την άριστη συνεργασία και την ευγενή αντιπαράθεση. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 Χάρης Μαμουλάκης,

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Βουλευτή ΝΔ Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη. Ενός ανθρώπου που κατά την πολιτική του διαδρομή στα κοινά, υπηρέτησε τον τόπο μας από διάφορες θέσεις ευθύνης, πάντοτε με ήθος, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.».​

Συλλυπητήρια Νίκου Ε. Ηγουμενίδη για τον Μανούσο Βολουδάκη

Με θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα το θάνατο του συναδέλφου βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Ενός συναδέλφου στη Βουλή που σεβόταν τον αντίθετο πολιτικό λόγο και που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την εντιμότητα του στη πολιτική. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

Βουλευτής Ηρακλείου

Συλλυπητήριο Μανόλη Θραψανιώτη για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη 

«Η αναγγελία του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, Βουλευτή της ΝΔ στα Χανιά, προκαλεί θλίψη και μεγάλο πόνο, πρώτα απ’ όλα στους δικούς του αλλά και σε όσους τον γνώρισαν.

  Είχα την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά, ως μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής. Τον διέκρινε ο ήπιος πολιτικός του λόγος, άλλα πάνω απ’ όλα, η ευγένεια και το ήθος του.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, με την ευχή να αντέξουν την αναπάντεχη οδύνη.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρέα Ξανθού για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την πολύ πρόωρη απώλεια του αγαπητού συναδέλφου στη Βουλή Μανούσου Βολουδάκη. Ενός ευπρεπούς κοινοβουλευτικού που τίμησε το κόμμα του και το πολιτικό σύστημα και εκπροσώπησε αξιοπρεπώς τα Χανιά και την Κρήτη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ανδρέας Ξανθός

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

  Ένας άξιος πολιτικός της Κρήτης, ένας μαχητής με υποδειγματικό ήθος και ικανότητες, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, έπαψε να βρίσκεται κοντά μας.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν γνώστης των τοπικών προβλημάτων και αξιώθηκε να προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην Κρήτη.

Όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη του για το νησί μας, την αγωνιστικότητα που τον διέκρινε και την βαθιά πίστη και αισιοδοξία του για ένα καλύτερο αύριο.

Στην σύζυγο, τα παιδιά του και τους οικείους του απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Δήμαρχος Ηρακλείου

Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός, υπόδειγμα ήθους και δημιουργικής παρουσίας. Έδωσε πολλά και ασφαλώς θα προσέφερε περισσότερα. Το κενό  που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Η τόσο πρόωρη αναχώρησή του, στερεί τον τόπο μας από μια υποδειγματική προσωπικότητα στο πολιτικό πεδίο, στην δημόσια ζωή και στην προάσπιση του κοινού καλού.   

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί