Αλ. Τσίπρας: Επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια Μητσοτάκη με την Δημοκρατία – Αποζητά την ψήφο των ακροδεξιών (Βίντεο)

Με μια βαθιά πολιτική ομιλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ιστορικό καθήκον της Βουλής και του πολιτικού συστήματος και για το δημοκρατικό καθήκον απέναντι στον φασισμό και το ναζισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παίζει επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια με τη Δημοκρατία επειδή αποζητά την ψήφο των ακροδεξιών και δεν έχει πραγματική επιθυμία για φράγμα ενάντια στον φασισμό.

Επιχειρηματολογώντας επανέφερε τη χθεσινή προκλητική εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή σημειώνοντας ότι «προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η μεγάλη του επιθυμία να έρθει με διχαστικό παραλήρημα, βγαλμένο από τη μετεμφυλιακή περίοδο και θέτοντας εκτός νόμου την εθνική μας αντίσταση».

«Καταφέρθηκε εναντίον του ΕΑΜ που ήταν κορμός της εθνικής αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών, δηλαδή απέναντι στον φασισμό και το ναζισμό. Είπε το ανιστόρητο ότι ο ύμνος θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας μας. Αυτό μας θυμίζει ο αγώνας των μαχητών του ΕΑΜ;» είπε με νόημα.

Στηλίτευσε την απροθυμία της κυβέρνησης να αναλάβει δράση απέναντι στον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ήξερε ότι έκανε προεκλογικό αγώνα από το κελί του, ενώ το κόμματου έπαιρνε άδεια από το υπουργείο και τον δήμο Αθήνας να οργανώνει συγκεντρώσεις. «Το ξέρατε, απλά δε σας ενοχλούσε» σχολίασε.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «αυτό που σας ενοχλεί δεν είναι η πιθανή παρουσία όσο οι μικροκομματικοί σας υπολογισμοί. Πιστεύετε ότι με τον αποκλεισμό και την ταυτόχρονη στροφή στην ακροδεξιά θα καταφέρετε να κερδίσετε τους ψηφοφόρους που γέρνουν προς τα εκεί. Αυτός ήταν ο λόγος της παράστασης εθνικοφροσύνης και είδαμε κορώνες μετεμφυλιακού διχασμού. Για αυτό και το πολιτικό φλερτ με τον κύριο Καρατζαφέρη. Κάνετε λάθος υπολογισμό, το έχετε παραπάρει δεξιά, ούτε οι ακροδεξιοί θα σας πιστέψουν, θα χάσετε, όμως, και το κέντρο».

Μίλησε, επίσης, για ιστορικό, αλλά και πολιτικό λάθος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια για την ίδια τη Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποθάλπει πολιτικά την ενίσχυση του νεοναζισμού, καθώς «επί μήνες προσπαθεί να γλιτώσει, ισχυριζόμενος ότι είμαστε όλοι ίδιοι ότι όλοι τα παίρνουμε, ότι όλοι είμαστε διεφθαρμένοι χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, χωρίς τίποτα». Αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Απογευματινή» κατά του Νίκου Παππά, τα οποία πήρε πίσω η εφημερίδα και επισήμανε «αυτή είναι η συνταγή από το manual της ακροδεξιάς ανά τον κόσμο.Αυτό έκανε ο Τραμπ. Αυτό έκανε ο Μπολσονάρο. Αυτό έκανε η Λεπέν. Η ισοπέδωση, η εξίσωση προς τα κάτω όλων, ότι όλοι στη πολιτική είναι κλέφτες, όλοι είναι το ίδιο.Η καλλιέργεια στους πολίτες του αισθήματος ότι η δημοκρατία είναι πια διακοσμητική».

«Διογκώνετε τις ανισότητες, σπέρνετε το διχασμό και την προπαγάνδα σας, κάνετε mainstream τον ακροδεξιό πολιτικό λόγο. Τον ξεπλένετε, όπως και τόσους ακροδεξιούς που φόρεσαν κοστούμι και έγιναν υπουργό και στην ουσία να ανοίγετε ξανά το δρόμο στους φασίστες και τους νεοναζί να εμφανιστούν ξανά ως δήθεν αντισυστημικοί, ως δήθεν λυτρωτές και τιμωροί απέναντι στη σήψη» είπε στη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί