Απειλές για ΜΑΤ στην κατάληψη στο υπ. Πολιτισμού – Πλήθος καλλιτεχνών στο σημείο

Οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν ότι στέλεχος του υπουργικού γραφείου έκοψε με ψαλίδι το πανό τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8 το πρωί της Τετάρτης η συμβολική κατάληψη που πραγματοποιούν στο υπουργείο Πολιτισμού μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου και της Ένωσης Σκηνοθετών Δημιουργών, με αίτημα την απόσυρση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος για τα πτυχία.

Δείτε: 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία για την τροπολογία που υποβαθμίζει τα πτυχία καλλιτεχνικών σχολών – Κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού

Η κατάληψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την οποία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος με τους καλλιτέχνες να καταγγέλλουν απειλές από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για επέμβαση των ΜΑΤ, εάν δεν αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας.

Παράλληλα, καταγγέλλεται ότι στέλεχος του υπουργικού γραφείου εμφανίστηκε με ψαλίδι και έκοψε το πανό που είχαν αναρτήσει οι καλλιτέχνες. Το πανό επανατοποθετήθηκε και οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τη συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00 στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα.

Μεγάλη συγκέντρωση στο υπό κατάληψη υπουργείο Πολιτισμού

Πλήθος καλλιτεχνών συγκεντρώνεται αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Αυγή.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΥΠΟΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
avgi.gr
υπουργείο Πολιτισμού καλλιτέχνες κατάληψη αστυνομία
(avgi.gr)

Νωρίτερα στέλεχος του υπουργικού γραφείου εμφανίστηκε με ψαλίδι και έκοψε το πανό που είχαν αναρτήσει οι καλλιτέχνες στο κτίριο, πανό που το επανατοποθέτησαν και συνεχίζουν την κατάληψη στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που τους υποτιμά και υποβιβάζει τους σπουδές τους σε επίπεδο λυκείου.

υπουργείο Πολιτισμού καλλιτέχνες κατάληψη
(avgi.gr)

Μιλώντας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ η Στρατούλα Θεοδωράτου από την Ένωση Σκηνοθετών, επεσήμανε ότι 20 άτομα έχουν προχωρήσει στη συμβολική κατάληψη στο πλαίσιο της  24ωρης πανκαλλιτεχνικής απεργίας με αίτημα  να αποσυρθεί άμεσα το ΠΔ «χωρίς κόλπα και πονηριές και να οργανωθεί  μια συζήτηση για την ίδρυση ενός σοβαρού Πανεπιστημίου Τεχνών».

Όπως υπογράμμισε η πολιτική της κυβέρνησης «μας εξαφανίζει, διαγράφει τις σπουδές μας και μας διαγράφει ως επαγγελματίες». Ανέφερε ακόμα ότι ο αρμόδιος για το θέμα υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης  «δεν έχει ακόμα και τώρα γνώση του θέματος, είναι ανέκδοτο κανένας δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα«.

Η Στρατούλα Θεοδωράτου, επεσήμανε ακόμα ότι δεν πρόκειται για ξεροκεφαλιά της κυβέρνησης καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν, ήδη, το ενδιαφέρον ξένων ιδιωτικών Πανεπιστημίων να έρθουν στην Ελλάδα. «Υπάρχει συνεννόηση από πριν», κατέληξε.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
photo/twitter/pame

Να σημειωθεί ότι σε κατάληψη της σκηνής Rex του Εθνικού Θεάτρου, στην οδό Πανεπιστημίου, προχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα περίπου 50 καλλιτεχνών και σπουδαστών δραματικών σχολών οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τις σπουδές τους και τους εξαφανίζει ως επαγγελματίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί