Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Μισθολογική αποκατάσταση των υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών που ανέλαβαν υπηρεσία μετά την 11η Οκτωβρίου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για  τη μισθολογική αποκατάσταση υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία μετά την 11η Οκτωβρίου 2018, πραγματοποίησαν οι βουλευτές Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 31 ακόμη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2022, είχε υποβληθεί Ερώτηση αναφορικά με τη μισθολογική αποκατάσταση των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Σε απάντησή της, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Σκυλακάκης, δεσμεύτηκε ότι  τα μισθολογικά αιτήματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών θα εξετασθούν στο πλαίσιο αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά, το αίτημα εκκρεμεί.

Η προσωπική διαφορά που συνιστά στοιχείο του προσωπικού μισθολογικού προφίλ κάθε υπαλλήλου, είναι συνάρτηση της σύγκρισης των αποδοχών του αμέσως πριν και μετά την εφαρμογή του ν.4024/2011. 

Θεσμοθετήθηκε ως μια προστατευτική μεταβατική διάταξη προσωπικού χαρακτήρα, η οποία διατηρήθηκε και με τις νέες μισθολογικές διατάξεις του άρθρου.27 του ν.4354/2015.

Με μεταγενέστερες ρυθμίσεις της του ν.4569/2018 χορηγήθηκε η εν λόγω προσωπική διαφορά σε υπαλλήλους που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την 1-11-2011 έως και την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου, ήτοι την 11η-10-2018, σε φορείς υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Εκκρεμεί η πρόβλεψη και για τους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί σε δομές του Υπουργείου Οικονομικών, μετά την 11η Οκτωβρίου 2018, ώστε να αρθεί η άνιση μισθολογική μεταχείριση, σε σχέση με τους συναδέλφους τους που μετατάχθηκαν πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Δεδομένων των παραπάνω, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να τους ενημερώσει εάν έχουν εξεταστεί τα μισθολογικά αιτήματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί σε δομές του Υπουργείου Οικονομικών μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 και πώς θα αναδιαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να αποκατασταθούν μισθολογικά οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί