To μοναδικό από την οικογένειά του που επέζησε το νεογέννητο το οποίο ανασύρθηκε από τα συντρίμμια στη Συρία

Τον γύρο του κόσμου κάνει η δραματική διάσωση του νεογέννητου μωρού από τα χαλάσματα στο Χαλέπι της Συρίας, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που ισοπέδωσαν την περιοχή και τη γειτονική Τουρκία αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς.

Δείτε: Συρία: Έγκυος γέννησε μέσα στα συντρίμμια – Η στιγμή που οι διασώστες ανασύρουν το νεογέννητο (Βίντεο)

Το μικρό κορίτσι είναι η μοναδική επιζήσασα μιας οικογένειας, όλα τα μέλη της οποίας σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε η τετραώροφη πολυκατοικία στην οποία διέμεναν δήλωσε συγγενής της.

«Ακούσαμε μια φωνή ενώ σκάβαμε», είπε ο Χαλίλ αλ-Σουουάντι στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Καθαρίσαμε τη σκόνη και βρήκαμε το μωρό με τον ομφάλιο λώρο (άθικτο) οπότε το κόψαμε και ο ξάδερφός μου το πήγε στο νοσοκομείο» σημείωσε όπως αναμεταδίδει το France 24.

Το βίντεο με τη διάσωση έγινε viral στα social media καθώς δείχνει έναν άνδρα να τρέχει από τα ερείπια ενός τετραώροφου κτιρίου που κατέρρευσε κρατώντας ένα μικροσκοπικό μωρό καλυμμένο με σκόνη.

Ένας δεύτερος άνδρας τρέχει προς τον πρώτο κρατώντας μια κουβέρτα για να προσπαθήσει να ζεστάνει το νεογέννητο σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ενώ ένας τρίτος ουρλιάζει ζητώντας αυτοκίνητο για να το πάει στο νοσοκομείο.

Το μωρό μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην κοντινή πόλη Αφρίν, ενώ τα μέλη της οικογένειας πέρασαν τις επόμενες ώρες ανακτώντας τα πτώματα του πατέρα της Αμπντουλάχ, της μητέρας της Άφρα, τεσσάρων αδερφών και μιας θείας.

Οι σοροί τους τέθηκαν στο πάτωμα ενός διπλανού συγγενικού τους σπιτιού πριν από την κοινή κηδεία που τελέστηκε την Τρίτη.

Μέσα σε μια θερμοκοιτίδα στο νοσοκομείο στο Αφρίν, το νεογέννητο είχε ενδοφλέβια χορήγησης ορού, ενώ στο σωματάκι του φαινόταν ουλές, έχοντας παράλληλα έναν επίδεσμο τυλιγμένο γύρω από την αριστερή γροθιά της.

Το μέτωπο και τα δάχτυλά της μικρής ήταν ακόμα μπλε από το τσουχτερό κρύο καθώς ο παιδίατρος Χάνι Μααρούφ παρακολουθούσε τα ζωτικά της σώματα.

«Είναι πλέον σταθερή», είπε ο Μααρούφ, αλλά σημείωσε ότι είχε φτάσει σε κακή κατάσταση. «Είχε αρκετούς μώλωπες και τραύματα σε όλο της το σώμα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έφτασε επίσης με υποθερμία λόγω του σκληρού κρυολογήματος. Έπρεπε να την ζεστάνουμε και να της χορηγήσουμε ασβέστιο.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί