Μετέτρεψε τη Βουλή σε προεκλογικό βήμα με επίθεση σε Α. Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: “Ευτράπελα περί δημοκρατικής εκτροπής”!

Ενώ ο πρωθυπουργός κρύβεται συστηματικά εδώ και καιρό προσπαθώντας να αποφύγει τα αμείλικτα ερωτήματα για τις υποκλοπές, σήμερα εμφανίστηκε στη Βουλή για να υποσχεθεί επιδόματα και να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα στις 12 το μεσημέρι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επίδομα ειδικών αποστολών που θα αποδοθεί, κλιμακωτά, στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και άλλων σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευλόγησε τα γένια του και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, κατηγορώντας τον για «διχασμό».

Δείτε επίσης:

Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: “Αν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσατε τους πάντες θα επιστρέψουμε στις ψηφοφορίες” (Βίντεο)

Το βήμα της Βουλής επέλεξε για να κάνει προεκλογικό αγώνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με αφορμή το νομοσχέδιο για τις ένοπλες δυνάμεις, επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αλέξη Τσίπρα. Μίλησε μάλιστα για «ευτράπελα περί δημοκρατικής εκτροπής», χρησιμοποιώντας την έκθεση του Economist για να αποδείξει ότι η κυβέρνησή του προστατεύει τη δημοκρατία.

Αφού παρουσίασε επιγραμματικά το νομοσχέδιο και υποσχέθηκε νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά μετά τις εκλογές και από 1/1/ 2024, κλείνοντας το μάτι στους ενστόλους, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν περιμένει και πολλά από το κόμμα που «διαφώνησε με όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα» και «καταψήφισε τον προϋπολογισμό άμυνας».

Όπως είπε, δεν περιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα ψηφίσει τις ρυθμίσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις», ούτε τις προκαταβολές στου συνταξιούχους, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίζει έως τις εκλογές «πρωτοφανή», λέγοντας ότι «προτάσσει το παράλογο στο άλογο».

Υποστήριξε ότι η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «προσβάλλει τη δημοκρατία και το Σύνταγμα», αλλά και εκείνους που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο λαός ψηφίζει αντιπροσώπους όχι απεργούς»

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η απόφαση αυτή, «που ήρθε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης» που έλαβε η κυβέρνηση του από τη Βουλή, είναι «πρώιμη παραδοχή ήττας εν όψει των εκλογών που θα γίνουν σε λίγους μήνες» και «απλά απεγνωσμένη κίνηση φυγής, αν όχι προοίμιο κοινοβουλευτικής εκτροπής».

Και στο γνωστό επιχείρημα περί σύμπλευσης της αριστεράς με την ακροδεξιά, είπε ότι επίσης αυτό συνιστά «προσχώρηση σε κάθε πλατεία» και σε ακραίες συμπεριφορές «που δίνουν τροφή στα πιο ακραία αντισυστημικά κινήματα».

«Είχα προειδοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δίσταζε να ρίξει τη χώρα στο βούρκο, παραμένετε αδιόρθωτοι», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί