Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: “Αν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσατε τους πάντες θα επιστρέψουμε στις ψηφοφορίες” (Βίντεο)

Παριστάνετε τον μοναδικό πατριώτη – Πατερούλης και Μεγάλος Αδελφός ταυτόχρονα

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τοποθετήθηκε για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν Ένοπλες Δυνάμεις, υποκλοπές, στην έκτακτη παρέμβαση για μπλόκο στην κάθοδο νεοναζιστικών μορφωμάτων στις εκλογές.

Δείτε:

Μετέτρεψε τη Βουλή σε προεκλογικό βήμα με επίθεση σε Α. Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: “Ευτράπελα περί δημοκρατικής εκτροπής”!

«Καμαρώνετε για τα δισ. των εξοπλισμών και έχετε αφήσει στρατιωτικούς και αμυντική βιομηχανία στη μοίρα τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη παρέμβασή του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Μιλάτε για εκτροπή εσείς που ακούγατε το μισό πολιτικό σύστημα και την ηγεσία του στρατεύματος; Από την πολλή προστασία στις Ένοπλες Δυνάμεις είχατε καλωδιωμένους τους αρχηγούς;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών και τον ρόλο της ΕΥΠ του Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να μη δίνει υποσχέσεις για το 2024 διότι «μεσολαβούν οι εκλογές και δεν θα είστε εκεί να τις υλοποιήσετε», ενώ όσον αφορά τις υποθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αδιαφορία περί των συνθηκών επιβίωσης των στελεχών.

«Οι αντιδράσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δικαιολογημένες, δίνετε επίδομα με καθυστέρηση μόνο στο στόλο. Καμαρώνετε για τα δισ. των εξοπλισμών και έχετε αφήσει στρατιωτικούς και αμυντική βιομηχανία στη μοίρα τους», υπενθύμισε στον πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας ότι η χώρα τέθηκε υπό μνημονιακή επιτήρηση γιατί «οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κάνει τα εξοπλιστικά όχημα για σπατάλες και μίζες».

«Η εθνική ασφάλεια και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν χτίζεται με κορώνες αλλά με σεβασμό. Όλοι έχουν καταλάβει πως πίσω από τις πατριωτικές κορώνες σας κρύβονται σκοπιμότητες», τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, πλην της υπόθεσης για το εκλογικό μπλόκο στο νεοναζί μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις. «Αν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσατε τους πάντες υπόσχομαι ότι επιστρέφουμε στις ψηφοφορίες», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μία θεσμική επιλογή που έχει επιλέξει πολλές φορές και η ΝΔ, απαντώντας στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί προσπαθειών εκτροπής.

«Αλήθεια και εσείς εκτροπή κάνατε το 2019 όταν αποχωρήσατε από τη Βουλή μέχρι την προκήρυξη των εκλογών;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε και η έκθεση του Economist, με τον Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας οφείλεται στην έξοδο από τα μνημόνια. «Η ίδια έκθεση μιλάει για φίμωση δημοσιογράφων και το σκάνδαλο των υποκλοπών», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί