Αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από την Αλβανική κοινότητα Ρεθύμνου

Την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Αλβανική κοινότητα Ρεθύμνου, η οποία ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης, καλεί τα μέλη της να ανταποκριθούν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Αλβανική κοινότητα Ρεθύμνου εκφράζει τα συλλυπητήρια στους λαούς της Τουρκίας και  της Συρίας,  που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό με χιλιάδες νεκρούς, εγκλωβισμένους σε κτίρια που κατέρρευσαν.

Έχουμε βιώσει πρόσφατα αντίστοιχες καταστάσεις στην χώρα μας και καταλαβαίνουμε την αγωνία των αδερφών μας να βγάλουν από τα συντρίμμια τους πατεράδες , τις μανάδες, τα παιδιά τους. Είμαστε συγκλονισμένοι με τις εικόνες που βλέπουμε .Νιώθουμε τον πόνο που βιώνουν οι πληγέντες για τις ζωές που χάθηκαν.

Γνωρίζουμε ότι οι καταστροφικές συνέπειες οξύνονται ακόμη περισσότερο λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένου αντισεισμικού σχεδιασμού και θωράκισης των λαϊκών κατοικιών και των αναγκών των λαών, που συνθλίβονται για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα και η κερδοφορία των λίγων.

Αυτές τις ώρες ασπίδα των λαών που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό είναι η αλληλεγγύης και η βοήθεια που πρέπει να εκφραστεί άμεσα.

Η Αλβανική κοινότητα ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων του Ρεθύμνου, καλεί τα μέλη της να ανταποκριθούν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τα  θύματα του σεισμού. Συγκεκριμένα:

Κουβέρτες

Γάλα σε σκόνη

Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες

Απορρυπαντικά ρούχων

Ορούς

Γάζες

Χανζαπλαστ

Είδη ατομικής υγιεινής

Η συλλογή  θα γίνεται από αύριο και τις ώρες 06 μ.μ. έως 09 μ.μ. στο Εργατικό κέντρο Ρεθύμνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί