Ακόμα και η οικογένειά του αποκηρύσσει τον Τσιάρτα για τις ρατσιστικές απόψεις του

«Ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητά του και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό»

Όπως είναι γνωστό υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι ο Βασίλης Τσιάρτας με το κόμμα “ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” των Θάνου Τζήμερου και Φάηλου Κρανηδιώτη.

«Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», θα πει κανείς καθώς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ΑΕΚ και Σεβίλλη, είναι γνωστός για τις «ακραίες» απόψεις που εκφράζει κατά καιρούς, όπως τα ομοφοβικά του σχόλια για τα gay ζευγάρια ή τους χαρακτηρισμούς του για την ιστορική ημέρα της 7ης Οκτωβρίου 2020, όποτε και η Χρυσή Αυγή κηρύχθηκε εγκληματική οργάνωση γράφοντας το 2020 πως η «σημερινή ημέρα εύκολα χαρακτηρίζεται κι ημέρα της υποκρισίας». Πιο πρόσφατα είχε ζητήσει να βγει εκτός νόμου το ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει καταδικαστεί για τρανσφοβική ανάρτηση με φυλάκιση 10 μηνών και 5.000 ευρώ για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου. 

Ε, λοιπόν δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του τον Βασίλη Τσιάρτα. Και η χρήση των λέξεων είναι κυριολεκτική, όχι μεταφορική.

«Δεν ξέρουμε πώς βγήκε έτσι αυτό το παιδί…» λένε εμμέσως πλην σαφώς στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η μητέρα και η αδερφή του, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της Ημαθίας, anepikikairos.gr.

Οι δύο γυναίκες αναγκάστηκαν προκειμένου να διαχωρίσουν πλήρως την θέση τους από τον Βασίλη Τσιάρτα να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία τον… αποκηρύσσουν.

«…επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό».

Το όνομα του Βασίλη Τσιάρτα αναφέρεται μια φορά μετά επιλέγουν το «του ανωτέρω», καθώς τον κατηγορούν – και δικαίως – για ομοφοβικές, ρατσιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις τις οποίες δεν συμμερίζονται ουδόλως.

Στη διευκρινιστική δήλωσή τους η μητέρα και η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα αναφέρουν:

«Αναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου

Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του.

Με εκτίμηση

Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα

Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου»

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ακόμα και η οικογένειά του αποκηρύσσει τον Τσιάρτα για τις ρατσιστικές απόψεις του”

  1. Άγαμη θυγατέρα

    Η θρασυδειλια είναι το διδακτορικο της αμαρτίας. Αυτοί όλοι και ο Σαμαράς και πολλοί άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι έπιασαν στο στόμα τους χήρες και θυγατρικές θανόντων αξιωματούχων…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί