Greek Mafia: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα – Οι διασυνδέσεις του οργανωμένου εγκλήματος φτάνουν και µέσα στην ΕΥΠ

Έκθετη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις για το δυσώδες κύκλωμα επίορκων αστυνομικών με τη Greek Mafia αλλά κυρίως με τους χειρισμούς σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο καθώς ακόμα και σήμερα εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε ανώτατα κλιμάκια, παραμένουν στο πόστο τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Δείτε επίσης: Tα μηνύματα – φωτιά για διασυνδέσεις της Greek mafia με την ΕΛ.ΑΣ.- Οι νέες αποκαλύψεις του Documento

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να αρκείται σε αναφορές ότι, δήθεν, μετά τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, το πρόβλημα λύθηκε, αρνούμενη άγνωστο για ποιο λόγο να τοποθετηθεί επί της ουσίας, πολύ περισσότερο να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Τις τελευταίες 24 ώρες, υπήρξαν νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από τρία ΜΜΕ και συγκεκριμένα από το Documentο και το Βήμα, για άλωση ακόμα και της ΕΥΠ από τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με το Documento, µηνύµατα SMS και επικοινωνίες αποκαλύπτουν την ευχέρεια µε την οποία η µαφία κινείται στο εσωτερικό της αστυνοµίας. Τα στοιχεία, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,  έχουν εξαχθεί από το τηλέφωνο του επιχειρηµατία στον τοµέα των καυσίµων Γιώργου Μήτσου, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 µε σαράντα σφαίρες. 

Τα sms που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καταδεικνύουν ότι ο Μήτσου µιλούσε µε αστυνοµικούς ανταλλάσσοντας πληροφορίες ακόµη και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, από τον οποίο προσµένει να καταφέρει να αλλάξει τµήµα της ηγεσίας της αστυνοµίας που δεν είναι επιθυµητό. 

Ο Μήτσου µιλάει µε γνωστό λαθρέµπορο καυσίµων στην Κύπρο ο οποίος σχετίζεται µε την Greek mafia και τον ενηµερώνει µέσω των διασυνδέσεών του µε την αστυνοµία για το αν είναι ενεργοποιηµένα διεθνή ή ευρωπαϊκά εντάλµατα εναντίον του.

Οι διασυνδέσεις φτάνουν και µέσα στην ΕΥΠ. Όπως προκύπτει από τα µηνύµατα, υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών ενηµερώνει τον Μήτσου για το ποιοι είναι σε παρακολούθηση (επισύνδεση) χρησιµοποιώντας ως ενδιάµεσο γνωστό δηµοσιογράφο. O Μήτσου δίνει εντολές να ελεγχθούν αν παρακολουθούνται τηλέφωνα που τον ενδιαφέρουν τα οποία δεν είναι µόνο δικά του.

Σύμφωνα με το Documento, σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την υπόθεση του επικεφαλής της επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληµάτων κατά Ζωής Κώστας Χασιώτης αποµακρύνθηκε από την υπηρεσία του στις 6 Μαΐου 2022.
Μέσω διαρροών η απομάκρυνσή του αποδόθηκε στο ότι απέτυχαν στη διαλεύκανση των εγκληµάτων που αφορούσαν εκτελέσεις µελών της µαφίας. Τον Σεπτέµβριο του 2022, ωστόσο, µετά τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δηµοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο Κ. Χασιώτης τοποθετήθηκε στην υπεύθυνη θέση του Τµήµατος Εσωτερικής Ασφάλειας της υπηρεσίας.  Έτσι, η τοποθέτησή του στην ΕΥΠ όχι µόνο αναίρεσε την αποτυχία ως λόγο αποµάκρυνσης από την αστυνοµία αλλά μαρτυρά ότι τυγχάνει πλήρους εµπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υπηρεσία.

Για συνδέσμους και προσβάσεις έως και στην ΕΥΠ, από όπου αντλούσαν πληροφορίες για τα τηλέφωνα που ήταν υπό παρακολούθηση, είχαν τα «κυκλώματα της νύχτας», αναφέρει σε ρεπορτάζ το «Το Βήμα της Κυριακής».

Όπως αναφέρει, η Greek Mafia εκτός από τις συναλλαγές που είχε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, είχε και απευθείας ενημέρωση από στελέχη της ΕΥΠ και μάλιστα έδινε εντολές είτε για παρακολουθήσεις είτε για διακοπή παρακολουθήσεων. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «Τα μηνύματα που βρέθηκαν σε διαδικτυακές πλατφόρμες στο κινητό συνεργάτη των κυκλωμάτων με στελέχη και της ΕΥΠ είναι αποκαλυπτικά! Σε αυτά τα στελέχη φαίνεται να του δίνουν πλήρη ενημέρωση για τις παρακολουθήσεις και τις άλλες έρευνες που πραγματοποιούν! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα μηνύματα που στέλνει το στέλεχος της ΕΥΠ αναφέρει στον έμπορο καυσίμων: «Το κινητό που μου έστειλες (σ.σ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν παρακολουθείται ώστε να μην αποκαλυφθεί η δράση του κυκλώματος) είχε βγει από εισαγγελέα για επισύνδεση προ διμήνου, άρα τώρα σε λίγο λήγει. Δίμηνες είναι αυτές. Θεωρώ ότι θα κοπεί τώρα». Από την πλευρά του, ο ιδιώτης ρωτάει το στέλεχος της ΕΥΠ: «Θα καταφέρεις να κοπεί;».

Η εφημερίδα το Βήμα κάνει, επίσης, λόγο για σημαντική καθυστέρηση ακόμα και σήμερα στην κάθαρση εκ μέρους του Τάκη Θεοδωρικάκου καθώς όπως αναφέρει κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου παραμένουν ακόμη και σήμερα στη θέση τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί