Αντιπολεμική συγκέντρωση στα Λιοντάρια

Κάλεσμα στην αντιπολεμική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ στα Λιοντάρια, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία, όπου μας καθησύχαζαν» πως θα τέλειωνε σε μερικές εβδομάδες, κλείνει στις 24 Φλεβάρη, έναν ολόκληρο χρόνο!

 Ένας πόλεμος ανάμεσα στους Αμερικανο-ΝΑΤΟικούς και στο καθεστώς – μαριονέτα του  Ζελένσκι, απ΄ τη μία μεριά, και στη Ρωσία, απ’ την άλλη, με θύμα, πάντα, ίδιους τους λαούς. Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί, εκατομμύρια οι πρόσφυγες, περιοχές ολόκληρες κατεστραμμένες, είναι ο μέχρι τα σήμερα, απολογισμός. 

Σοβαρές είναι οι αλυσιδωτές επιπτώσεις του πολέμου, που οξύνουν την κρίση του εκμεταλλευτικού συστήματος, προκαλώντας και την εκτίναξη της ακρίβειας, και της φτώχειας των εργαζόμενων και των λαών, μαζί και του δικού μας λαού. 

Αλλά – πολύ περισσότερο! – οι  κίνδυνοι να εμπλακούν οι λαοί σε μια γενικευμένη ανάφλεξη και να μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των κάθε είδους υποτελών τους, αυξάνονται σοβαρά. Όταν μάλιστα κανένα «σημάδι» ειρήνευσης δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το αντίθετο! 

Η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη, όλο το ντόπιο σύστημα διαχείρισης, εμπλέκουν άμεσα τη χώρα και το λαό μας στον πόλεμο αυτό, μετατρέποντάς την σε ορμητήριο των φονιάδων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Βάσεις, λιμάνια, υπηρεσίες, εγκαταστάσεις τίθενται στην υπηρεσία των Αμερικανο-ΝΑΤΟΪκων. Ταυτόχρονα, κάτω από την υπόδειξη των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) οξύνεται ο ανταγωνισμός των δυο κυρίαρχων  αστικών τάξεων, με αποτέλεσμα  να πυροδοτείται ένα επικίνδυνο κλίμα πολεμικής ανάφλεξης σε βάρος των λαών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους

Την ίδια περίοδο με τη μακάβρια αυτή επέτειο, δρομολογείται και η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠ.ΕΞ,  Μπλίνκεν στη χώρα μας, στην  Τουρκία και στο Ισραήλ. Μια επίσκεψη που στοχεύει να προωθήσει τα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και να «ευθυγραμμίσει» τις άρχουσες τάξεις με τις επιδιώξεις τους. Μια πραγματική ΠΡΟΚΛΗΣΗ για το λαό μας, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

Απέναντι στις πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις,  οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός μας δε μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια! Να βγούμε μαζικά στους δρόμους και να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη του εκπροσώπου των φονιάδων! Με πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, συνελεύσεις, παρεμβάσεις, να παλέψουμε για να σταματήσει ο άδικος αυτός πόλεμος ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην καλλιέργεια του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στα Λιοντάρια.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος των Αμερικάνων φονιάδων, Μπλίνκεν!

Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία από την Ουκρανία!

Έξω το ΝΑΤΟ, οι Βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα μας!

Πάλη για αλληλεγγύη και φιλία των λαών ενάντια στους εμπρηστές του πολέμου!

Παλεύουμε ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. 

Ειρήνη-Φιλία-Αλληλεγγύη και Διεθνιστική Συνεργασία μεταξύ των λαών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί