“Με ποια λογική δίνονται λεφτά του στοιχήματος στους Μεσογειακούς, στην εκλογική περιφέρεια Αυγενάκη;”

Το θέμα της κατανομής των χρημάτων από τα ποσοστά των κερδών του στοιχήματος απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, μετά το «λουκέτο» που αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα 2 για το πρωτάθλημα της.

«Γίνεται κεντρικά από το κράτος από τα έσοδα του στοιχήματος (σ.σ. η μοιρασιά των χρημάτων). Αυτή η ιστορία είχε αρχίσει από την ΣΛ1 που τα παιχνίδια της αποτελούν το 90% των δελτίων. Τα θέατρα επιδοτούνται, το ποδόσφαιρο όχι. Στα 64 εκατομμύρια ευρώ γίνεται διανομή, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δίνεται ένα συγκεκριμένο ποσό. Υπάρχει συγκεκριμένη ΚΥΑ», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κ. Καραπαπάς, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι το ίδιο κομμάτι, κάποιος θα πάρει μεγαλύτερο και κάποιος θα χάσει. Τα χρήματα είναι πόροι του υπουργείου οικονομικών»

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, σημείωσε: «Είμαστε εδώ οι τέσσερις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας. Οι δέκα ομάδες που θα πάρουν από 1,5 εκατομμύριο ευρώ δεν είναι εδώ για να υπερασπιστούν. Με την SL2 δεν έχουμε τίποτα, μακάρι να πάρουν τα 8,5 εκατομμύρια που τους υποσχέθηκαν αρχικά αλλά δεν γίνεται να κοπούν τα δικά μας λεφτά. Δεν γίνεται να πλακωνόμαστε με τις ομάδες της SL2 που οι άνθρωποι θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους δικαιολογημένα. Γιατί να παίρνουν χρήματα οι Μεσογειακοί Αγώνες από αυτό τον κωδικό; Πρέπει να συντονιστούν οι ομάδες της SL2 για να αντιδράσουν; Να δίνονται χρήματα στους Μεσογειακούς που γίνονται στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού εν μέσω προεκλογικής περιόδου;».

Ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, σχολίασε: «Εμείς δεν έχουμε καμία αντιδικία με την SL2 διαφωνούμε με την πρακτική του υφυπουργού. Αντιλαμβανόμαστε ότι με 60.000 δεν μπορούν να επιβιώσουν οι ομάδες της SL2. Δεν γίνεται να μοιράζει αυτά τα λεφτά στους Μεσογειακούς».

Οι επόμενοι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του ’23 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο Λ. Αυγενάκης με τροπολογία που ψηφίστηκε μπορεί να πάρει μέχρι 3 εκατ. ευρώ από τα λεφτά του Στοιχήματος και να τα δώσει στην Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί