Ν. Ηγουμενίδης: Άμεση νομοθετική ρύθμιση παραμονής των διορισμένων υγειονομικών από την προκήρυξη 2Κ/2019 στα νοσοκομεία

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης την ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση για παραμονή των διορισμένων υγειονομικών από την προκήρυξη 2Κ/2019 στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, κατέθεσε στον υπουργό Υγείας έγγραφη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ  – συνυπογράφουν και οι βουλευτές Ηρακλείου  Βαρδάκης Σωκράτης και Μαμουλάκης Χάρης –  με  την οποία ζητείται η άμεση νομοθετική ρύθμιση για να εξασφαλισθεί η παραμονή του συνόλου των διορισμένων υγειονομικών της 2Κ/2019 στους φορείς που ήδη εργάζονται, να προχωρήσει η διαδικασία για την άμεση πρόσληψη των υποψηφίων που  συμπεριλαμβάνονται στους νέους πίνακες των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 2Κ/2019, και να προκηρυχθούν οι 1.000 θέσεις νοσηλευτών και φυσικοθεραπευτών για ΜΕΘ, που συστάθηκαν με το Ν. 4690/2020 καθώς και οι 910 θέσεις παραϊατρικού, διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού.

Σε σχετική δήλωση του ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει: «Δεν περισσεύει κανένας υγειονομικός από τα νοσοκομεία της χώρας. Το Υπουργείο οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει σε όλες τις άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να διασφαλίσει την σταθερότητα του ΕΣΥ, αντί να προωθεί τη διάλυση του». Οι βουλευτές –μέσω της κοινοβουλευτικής παρέμβασης   – ζητούν τις άμεσες ενέργειες του υπουργού και να ενημερωθούν σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί