Αλήθεια, το ΚΚΕ στην Κρήτη θα έχει δυο υποψηφίους από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ;

Κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το ΚΚΕ ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα πέντε υποψηφίων βουλευτών του με τους δυο να προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε:

Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην Κρήτη

Για να δούμε, είναι έτσι ή το έκανε για τις εντυπώσεις;

Πάμε πρώτα στην πιο γνωστή περίπτωση, αυτή του συνταξιούχου φαρμακοποιού Κώστα Δερμιτζάκη. Σωστά αναφέρει “πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου”. Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια, καθώς ο κ. Δερμιτζάκης ήταν στην ομάδα εκείνη που διαχώρισε τη θέση της από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 και πέρασε στην ΛΑΕ. Προφανώς από την ΛΑΕ ή αφού αποχώρησε από τη ΛΑΕ πέρασε στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η άλλη μισή αλήθεια.

Η δεύτερη υποψηφιότητα που διαφημίστηκε σήμερα ως “πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ”, είναι αυτή του Μίλτου Κλωνιζάκη, πολιτικού μηχανικού στα Χανιά. Εδώ μάλιστα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αφού ο κ. Κλωνιζάκης ήταν και το 2019 υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ! Στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος το 2012.

Εντάξει, τρικλοποδιά στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε να βάλει το ΚΚΕ στην Κρήτη, αλλά δεν τα είπε όλα. Δηλαδή, δεν είναι στα ψηφοδέλτιά του δυο στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που είχαν κάποτε αποχωρήσει και πέρασαν είτε σε άλλα κόμματα είτε εδώ και χρόνια στο ΚΚΕ.

Δείτε και τη σχετική ανακοίνωση:

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αλήθεια, το ΚΚΕ στην Κρήτη θα έχει δυο υποψηφίους από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ;”

  1. Ιωάννης Κονταξάκης

    Όταν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ
    Αναφέρουν στο βιογραφικό τους
    Ότι ήταν στελέχη του ΚΚΕ
    Πριν 30 χρόνια
    Είναι αλήθεια
    Όταν υποψήφιοι του ΚΚΕ
    Αναφέρουν ότι ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ πριν 5 και 10 χρόνια
    Είναι “μισή αλήθεια”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί