Σχολή εκμάθησης αλεξίπτωτου  πλαγιάς από την Αερολέσχη Ίκαρος

Η Αερολέσχη Ίκαρος ανακοινώνει την έναρξη σχολής εκμάθησης αλεξίπτωτου  πλαγιάς! Για πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Αερολέσχη Ικαρος ! Τα μαθήματα θα λάβουν  χώρα στο Ηράκλειο και σε κατάλληλα σημεία εκπαίδευσης! Με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας που εχει  επιβάλει η Ομοσπονδία και από έμπειρους και διπλωματούχους εκπαιδευτές! 

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, γνωστό και ως παραπέντε από την διεθνή του ονομασία Parapente, αποτελεί την νεώτερη  και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και  απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος, με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου μπροστά από την  πλαγιά. 

Μπορείς να το περιγράψεις σε πολλές σελίδες ή απλά με λίγες λέξεις όπως “Αναζήτηση Προσωπικής Ηρεμίας &  Ελευθερίας” μακριά από τη σκληρή καθημερινότητα. 

Είναι μια ασφαλής πτητική συσκευή με την οποία μπορείς να βρεθείς σε ένα άλλο περιβάλλον, σε έναν αθέατο  κόσμο που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις και να πετάξεις όπως κάνουν τα πουλιά. Ένα απλό και πρακτικό μέσο  που μπορεί να ικανοποιήσει την αναλλοίωτη στο χρόνο επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει (βλέπε ΙΚΑΡΟΣ). Αλλά  θέλει και σύνεση προς τις δυνάμεις της φύσης, για να αποφύγεις και το σύνδρομο του Ίκαρου. 

Την απόλυτη στιγμή που το σώμα μας αφήνει το έδαφος και απογειωνόμαστε, ένας άλλος κόσμος ξετυλίγεται  μπροστά μας, ένας κόσμος μαγικός, όμορφος, ήρεμος, άγνωστος, όπου κυριαρχούν διαφορετικές αισθήσεις από  ό,τι έχουμε συνηθίσει. Φλερτάρουμε μαζί του, προσπαθώντας να τον ανακαλύψουμε, να του μιλήσουμε, να  γίνουμε φίλοι. 

Πετώντας στον ουρανό ανακαλύπτεις πολλά πράγματα μέσα σου και πρώτα απ όλα πόσο αδύναμος και μικρός  είσαι απέναντι στις δυνάμεις της φύσης, αλλά συνάμα νιώθεις πόσο τυχερός είσαι που ζεις μαζί της και μοιράζεσαι  το μεγαλείο της με αυτόν τον τρόπο. Ένα τέτοιο περιβάλλον σε βοηθά να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις κάποιες  άλλες πτυχές του εαυτού σου και ίσως είναι ο καλύτερος χώρος να συζητάς πραγματικά με τον εαυτό σου μιας και  σε αυτό το περιβάλλον δεν κυριαρχούν τα γήινα συναισθήματα και η σκέψη σου είναι καθαρή, μακριά από τα  προβλήματα της καθημερινότητας. 

Αυτό το αθέατο, χαοτικό και γοητευτικό περιβάλλον του ουρανού εγκυμονεί αόρατους κινδύνους για όσους δεν το  γνωρίζουν και κυρίως για όσους δεν το σέβονται. Κάποιοι από εμάς βρεθήκαμε εκεί πιο πριν από εσάς και  γνωρίσαμε κάποια μονοπάτια και μυστικά του. Μάθαμε πότε ο ουρανός ανοίγει την πόρτα του να μας φιλοξενήσει  για να παίξουμε όλοι μαζί του, αλλά και πότε θέλει την ησυχία του χωρίς εμάς. Στην σχολή προσπαθούμε να σας  γνωρίσουμε αυτό τον κόσμο αλλά όπως όλες οι σχέσεις χρειάζεται χρόνος και σεβασμός για να ανοίξει η αγκαλιά  του ουρανού που θα σε αποδεχθεί φιλόξενα και θα σε ταξιδέψει μαζί του. 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι μια πτητική συσκευή, με την οποία ανεβαίνεις ψηλά  στον ουρανό, ταξιδεύεις μακριά, κάνεις ακροβατικά και μια σειρά από άλλα πεζά πράγματα. Κατά την άποψη μου  αυτά δεν έχουν τόση σημασία, όσο η φιλοσοφική πλευρά του να ασχολείσαι με κάτι τόσο εξωτικό. Στο ταξίδι της  ζωής μας σημασία έχει το ότι έστω και για μια φορά στην ζωή σου βρέθηκες ΕΚΕΙ… ΕΠΑΝΩ. Ένιωσες την αλλαγή των  αισθήσεων σου στην πρώτη σου πτήση πηγαίνοντας ενάντια στο ένστικτο σου, σα να γνώριζες αυτό το περιβάλλον  από πριν. Ένιωσες τον αέρα και αυτό το παράξενο συναίσθημα που σε έκανε να αναρωτηθείς για πράγματα που δε  φανταζόσουν. Ο ουρανός είναι δρόμος που περάσαμε και γνωρίσαμε κατεβαίνοντας στο έδαφος. Μετά μάθαμε να  περπατάμε. Έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από κανόνες, αλλά από τους άγραφους 

νόμους που δεν του διαταράσσουν την ισορροπία και την αρμονία. Είμαστε η μοναδική γενιά στην ιστορία της  ανθρωπότητας που έχει την τύχη να μπορεί να πετάξει τόσο εύκολα και απλά. Ας το απολαύσουμε… 

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (ή parapente) είναι η απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Αρκεί να βρεθούμε σε μια  πλαγιά ανεξαρτήτως ύψους και οι καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές. Ο χειριστής ξεδιπλώνει το αλεξίπτωτο πίσω  του, φροντίζοντας να τοποθετηθεί με μέτωπο την κατεύθυνση του ανέμου. Ο αέρας μπαίνει στις κυψέλες και  ”φουσκώνει” το αλεξίπτωτο, που λόγω κατασκευής σηκώνεται στον αέρα. Το μόνο που μένει είναι να τρέξει στην  πλαγιά και να απογειωθεί.  

  Κατά την πτήση, ο χειριστής κάθεται στη ζώνη και κατευθύνει το αλεξίπτωτο ανάλογα με την μορφολογία του  χώρου, τις καιρικές συνθήκες και την εμπειρία του. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα ρεύματα του αέρα (δυναμικά  και θερμικά) με στόχο να παρατείνει την πτήση.  

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (γνωστό και ως παραπέντε από την Γαλλική του ονομασία Parapente) αποτελεί την νεώτερη  και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. 

Είναι η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος, με την  εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου μπροστά από την πλαγιά. 

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς ή parapente είναι εύκολη, εύχρηστη και οικονομική πτητική συσκευή που μπορεί να μας  προσφέρει απίστευτες εικόνες, εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και ευτυχίας. 

Πρόκειται για μία εφεύρεση των Γάλλων αλπινιστών που στην δεκαετία του 70 δοκίμασαν να κατέβουν από τα  βουνά στα οποία ανέβαιναν με ένα πιο εύκολο αλλά και πολύ πιο διασκεδαστικό τρόπο. 

Ο τρόπος αυτός την επόμενη δεκαετία εξελίχθηκε σε ένα καινούριο σπορ και οι πρώτες σχολές έκαναν την  εμφάνιση τους στην Γαλλία από όπου προέρχεται και το γενικά χρησιμοποιούμενο όνομα του parapente που  σημαίνει αλεξίπτωτο πλαγιάς στα Ελληνικά. 

Η εξέλιξη του νέου αυτού αθλήματος ήταν και είναι ακόμη μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να  έχουμε σήμερα πτέρυγες απίστευτης απόδοσης από ότι αρχικά αλλά και ρεκόρ αποστάσεων που ξεπερνούν τα 550  χλμ!

Η διάδοση του αλεξιπτώτου πλαγιάς σε όλο τον πλανήτη είναι εδώ και χρόνια γεγονός με πρωτοπόρες τις χώρες της  κεντρικής Ευρώπης όπου η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι πολύ διαδεδομένη και ενταγμένη στα πλαίσια των  εναλλακτικών μορφών δράσης και τουρισμού όπως το ποδήλατο βουνού, το καγιάκ, η ορειβασία η αναρρίχηση  κλπ. 

Στην Ελλάδα από τα τέλη του 80 έχουμε τους πρωτοπόρους του αθλήματος και ο αριθμός όσων ασχολούνται με  αυτό είναι διαρκώς αυξανόμενος. 

Ονειρευτήκατε ποτέ ότι πετάτε ? 

Πληροφοριες: https://www.facebook.com/IkarosAlexiptotoPlagias/  

Κονιος Γιωργος 6941401921 6955094538 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί