Τον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει στη 1 το μεσημέρι ο Αλ. Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα Τρίτη 31/1, στη 1 μ.μ. στην Αίθουσα 5 του Ζαππείου θα προβεί σε δηλώσεις για τον σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις εκπροσώπων του εγχώριου και ξένου Τύπου.

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα-Πάτρα-Θεσσαλονίκη

«Ξεκινά η πορεία προς τον λαό» λένε στην Κουμουνδούρου, με πρώτο σταθμό τις δυτικές συνοικίες, εκεί όπου χτυπά ο παλμός της εργατικής τάξης. Αύριο, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» ο Αλ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την «πρώτη» ουσιαστικά προεκλογική ομιλία του, ενώ ακολουθεί η Πάτρα την Παρασκευή στις 3 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα.

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, στο Ιβανώφειο Κλειστό Γυμναστήριο. Οι τρεις πολιτικές ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα σημάνουν το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής μάχης, με την Κουμουνδούρου να εκτιμά ότι η πρωτιά στις κάλπες της απλής αναλογικής δεν είναι μόνο ένας στόχος εφικτός, αλλά και αναγκαίος για την πλειονότητα της κοινωνίας.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην αξιωματική αντιπολίτευση γίνονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις προκειμένου να οργανωθούν οι επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες του Αλ. Τσίπρα και του κόμματος συνολικά, το οποίο έχει μπει για τα καλά σε… ρυθμούς εκλογών.

Ψηφοδέλτια και εξωστρέφεια

Στον άμεσο κομματικό προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος περιλαμβάνεται ακόμη η έγκριση των ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, οι απαραίτητες διαβουλεύσεις των Μιχάλη Καλογήρου, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη με στελέχη του κόμματος και εκπροσώπους των τάσεων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Παράλληλα, έχει μπει και η τελευταία πινελιά στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος, την ευθύνη του οποίου έχει επωμιστεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ανοιχτό παραμένει, επίσης, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την οργάνωση των εσωκομματικών διαδικασιών ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. Εντός του Φεβρουαρίου, πάντως, θα υπάρξει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την τελική έγκριση ψηφοδελτίων και προγράμματος.

Το επόμενο διάστημα, πέρα από τις κεντρικές παρεμβάσεις του Αλ. Τσίπρα, αναμένεται να ενταθούν και οι περιοδείες κεντρικών στελεχών και υποψήφιων βουλευτών, ενώ θα υπάρξουν νέες στοχευμένες καμπάνιες για τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις γυναίκες. Την ίδια ώρα, στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ειδική ομάδα και σε συνεργασία με την ηγεσία του κόμματος «ετοιμάζει» το λεγόμενο «ΣΥΡΙΖΑ app», το οποίο φιλοδοξούν στην Κουμουνδούρου ότι θα «βελτιώσει» την εσωκομματική επικοινωνία και την οργάνωση των παρεμβάσεων του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί