Αλ. Τσίπρας: Αθλιότητα και δολοφονία χαρακτήρα οι επιθέσεις κατά Ράμμου από τη ΝΔ

Αθλιότητα και δολοφονία χαρακτήρα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τα όσα διακινούνται από στελέχη της ΝΔ ακόμη και μέσα στη Βουλή ότι ο Χρήστος Ράμμος επιδιώκει πολιτική καριέρα και ότι έχει ήδη κλείσει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Για ποιο λόγο κρεμάστηκε στα μανταλάκια ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ; Επειδή έπραξε το αυτονόητο, δεν υπέκυψε στη λογική της συγκάλυψης, τόλμησε να κάνει αυτό που η συνείδησή του και το Σύνταγμα επιτάσσουν;» διερωτήθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δείτε επίσης:
«Να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές, αποσυρόμαστε από τις ψηφοφορίες στη Βουλή» – Η συνέντευξη Τύπου του Αλ. Τσίπρα (Βίντεο)

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι τόσο αδαείς αυτοί που διακινούν τέτοια σενάρια που δεν γνωρίζουν καν τι προβλέπει το Σύνταγμα. «Προφανώς κανένα μέλος ανεξάρτητης αρχής δεν μπορεί να πολιτευτεί στην ίδια περίοδο που έχει διατελέσει μέλος τέτοιας αρχής» απάντησε κλείνοντας το θέμα, ενώ επανέλαβε πως «το φως για άλλη μια φορά νίκησε το σκοτάδι και η Δημοκρατία έδειξε ότι έχει βαθιές ρίζες».

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε, ο Αλ. Τσίπρας ανέλυσε την πράξη ισχυρού συμβολισμού, την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη διαδικασία ψηφοφοριών στη Βουλή, την οποία ανακοίνωσε. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσει και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το μήνυμα ότι η Δημοκρατία πληγώθηκε στη χώρα που τη γέννησε» επισήμανε.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή της Liberation σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι επί των ημερών που ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός η ΕΥΠ λειτούργησε απολύτως στα πλαίσια του Συντάγματος και του νόμου, ενώ οι όποιες επισυνδέσεις έγιναν με αποκλειστικό σκοπό την εθνική ασφάλεια και την πάταξη της εγκληματικότητας. Όπως είπε, υπήρχε αύξηση των διατάξεων επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφ΄ενός οφείλεται στην τεράστια αύξηση των μεταναστευτικών ροών το συγκεκριμένο διάστημα. Παρατήρησε δε ότι καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν απέδωσε ευθύνες στη χώρα μας για πράξεις τρομοκρατίας στο έδαφός της, καθώς οι ελληνικές αρχές τις ενημέρωναν για όποιες περιπτώσεις υπήρχε θέμα παραβατικής συμπεριφοράς. Αφ’ ετέρου, όπως τόνισε, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το οργανωμένο έγκλημα και εντός της ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek Mafia.

Ο Αλ. Τσίπρας εξήγησε για άλλη μια φορά ότι επέλεξε να ζητήσει έλεγχο από την ΑΔΑΕ των συγκεκριμένων ονομάτων, λόγω του θεσμικού ρόλου τους, ενώ συνέδεσε – όπως και στην ομιλία του στη Βουλή – τις παρακολουθήσεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα 15 δις. ευρώ τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι είναι τόσα πολλά τα στοιχεία από τις υποκλοπές που «για την επόμενη 5ετία θα είναι υπό καθεστώς ομηρίας η οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου» και διερωτήθηκε «σε ποιανών τα χέρια βρίσκεται ο πλούτος αυτών των συνομιλίων σήμερα;».

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στρατηγικής από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ό,τι αφορά τις εκλογές. «Αυτό που διεκδικούμε είναι μια κυβέρνηση των νικητών, από πρώτη Κυριακή των εκλογών με απλή αναλογική» τόνισε προσθέτοντας ότι «προϋπόθεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει καθαρά τις εκλογές απλής αναλογικής. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτόν θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό».

Τέλος, ερωτηθείς αν σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ο ίδιος για παρακολούθησή του μέσω της παγίδευσης με παράνομο λογισμικό των τηλεφώνων του Χρήστου Σπίρτζη και της Όλγας Γεροβασίλη, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Έχουν απευθυνθεί ήδη εκείνοι. Τώρα να απευθυνθώ και εγώ; Τότε θα έπρεπε απευθυνθεί η μισή Ελλάδα» είπε με νόημα.

«Είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: Με τη Δημοκρατία ή την εκτροπή; Δεν θα κλείσει το θέμα. Αναμένουμε την έρευνα της Δικαιοσύνης έχοντας εντοπίσει σημαντικές κωλυσιεργίες. Η επόμενη προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα αφήσει το θέμα χωρίς ελέγξει όλες του τις πτυχές και σε απόλυτο βάθος» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί