Στα εργοτάξια η κοπή της πίτας των οικοδόμων

Περιοδείες σε εργοτάξια του νομού Ηρακλείου, κατά τις οποίες μοίρασαν στους συναδέλφους τους την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα, πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρεται:

Όλες τις προηγούμενες μέρες μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων έκαναν περιοδείες σε εργοτάξια του νομού και μοίρασαν στους συναδέλφους την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα. 

Στη συζήτηση, που ακολούθησε μετά τις καθιερωμένες ευχές για τον καινούργιο χρόνο, κυριάρχησε η αγωνία των συναδέλφων για την ανασφάλιστη εργασία και την εντατικοποίηση που επικρατεί στο χώρο δουλειάς. 

Οι περισσότεροι συνάδελφοι συμφώνησαν πως παρά την αύξηση του μεροκάματου, μετά στην αύξηση από την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, εξαφανίζεται  στο βενζινάδικο και το σούπερ μάρκετ. 

Επίσης, από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η ανασφάλιστη εργασία, και μάλιστα η κατάσταση θα χειροτερέψει αφού με ευθύνη της κυβέρνησης έχει αποδυναμωθεί πλήρως  το ΠΕΚΑ που από τους  14 υπαλλήλους για όλο το νησί (που έτσι κι αλλιώς ήταν λίγοι), σήμερα έχουν απομείνει μόνο 4. 

Τέλος εκφράστηκε η αγωνία από του συναδέλφους για την υποχρεωτική εφαρμογή της ΣΣΕ. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί