Κινητοποιήσεις από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, ζητώντας λύση για μια σειρά από αιτήματα.

Οι μαθητές προχώρησαν σε τριήμερη κατάληψη του σχολείου, ενώ το πρωΐ της Παρασκευής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η πορεία αυτή αποτελεί ένα μέρος των δράσεων της Ένωσης των Καλλιτεχνικών Σχολείων, στην οποία συμμετάσχουν όλα τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας, έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των μαθητών.

Βασικό αίτημα των μαθητών είναι η κινητοποίηση των αρχών της περιφέρειας και του δήμου ώστε να υλοποιηθούν τα σχέδια άμεσα για την μελέτη – ανέγερση του καινούργιου Καλλιτεχνικού Σχολείου καθώς και των αντίστοιχων φορέων, για τα κτιριακά προβλήματα των υπόλοιπων Καλλιτεχνικών.

Παράλληλα ζητείται η ολοκλήρωση του στεγάστρου στον χώρο της αυλής, η τοποθέτηση προσωπικού συντήρησης καθώς και η μονιμοποίηση σίτισης και κατάλληλη διαδικασία σε ειδική αίθουσα με προσωπικό σίτισης.

Στα αιτήματα των μαθητών συμπεριλαμβάνονται επίσης:

  • Ασφαλής και δωρεάν μεταφορά μαθητών χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς
  • Μόνιμος διορισμός καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων και έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες
  • Δωρεάν παροχή του αναγκαίου εργαστηριακού εξοπλισμού για την διεξαγωγή των καλλιτεχνικών μαθημάτων
  • Μοριοδότηση αποφοίτων για την εισαγωγή τους σε καλλιτεχνικές σχολές στις πανελλήνιες
  • Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και υποχρεωτική αναγνώρισή του
  • Άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85 σχετικά με την πιστοποίηση των πτυχίων των καλλιτεχνικών
  • Ασφαλής μετακίνηση μαθητών που λόγω χιλιομετρικών περιορισμών δεν δικαιούνται μεταφορά με τα σχολικά λεωφορεία (πχ ολοκλήρωση έργων πεζογέφυρας ή του ειδικού δρόμου)

Στο πλευρό των μαθητών με ανακοινώσεις τους τάσσονται τόσο η Ένωση Γονέων του δήμου Χερσονήσου όσο και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

«Ο αγώνας των παιδιών μας είναι δικός μας αγώνας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων του Δήμου Χερσονήσου, στηρίζοντας τον αγώνα των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου. «Τα όνειρα των παιδιών μας για ολόπλευρη μόρφωση που θα δίνει ουσιαστικά εφόδια για το μέλλον τους είναι και δικά μας. Ζούμε μαζί τους τις αγωνίες τους και υιοθετούμε κάθε τους αίτημα που αφορά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μέσα και έξω από το σχολείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων.

Πέραν όμως των αιτημάτων για το Καλλιτεχνικό, η Ένωση Γονέων σημειώνει πως θεωρεί «επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν όλα τα προβλήματα των σχολείων του δήμου μας. Πρόκειται για προβλήματα που επηρεάζουν την ίδια τη λειτουργία των σχολείων, αφορούν την ασφάλειά της σχολικής κοινότητας και παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Τέτοια είναι και τα ζητήματα που θέτουν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Γουβών, όπου απαιτούν την απαραίτητη βελτίωση, στις κτιριακές υποδομές των σχολείων τους και στον εξοπλισμό του σχολείου σε φαρμακευτικό, εκπαιδευτικό και αθλητικό υλικό».

Από την πλευρά της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (11-2μμ) για τη σημερινή κινητοποίηση , καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική της υποχρηματοδότησης που εξαναγκάζει τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου των Γουβών να φοιτούν σε κτίρια επισφαλή και ακατάλληλα. 

«Παρά τις επανειλημμένες διεκδικήσεις  για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος στο εν λόγω σχολείο, αλλά και σε όλα τα σχολεία της περιοχής των Γουβών και συνολικότερα του  νομού Ηρακλείου, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς της Τ. Αυτοδιοίκησης  δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την κατοχύρωση ασφαλών και κατάλληλων σχολικών κτιρίων σε μια περιοχή μάλιστα που έχει πληγεί και πλήττεται καθημερινά από τους σεισμούς», επισημαίνει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί