Μητσοτάκης: Αλαζονικός, απολογούμενος με ψέματα και παραλήρημα

Σε ιδιαίτερα δεινή θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης που έδινε εντολή για την παρακολούθηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, βρέθηκε στο βήμα της Βουλής ψευδόμενος με συκοφαντικά επιχειρήματα, στην προσπάθειά του να αμφισβητήσει την έρευνα της ΑΔΑΕ που απέδειξε την παρακολούθηση από την ΕΥΠ πέντε στελεχών του στρατεύματος και του συμβούλου ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Στην παραληρηματική του απολογία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε φοβισμένος, δειλός και υπό κατάρρευση και για μία ακόμα φορά κατέδειξε πως δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του για την δημοκρατική εκτροπή και επέλεξε αντί απαντήσεων τα ψέματα, τη λάσπη και την τυμβωρυχία.

Σε μια ομιλία που θα μείνει ιστορική για το μέγεθος της αθλιότητάς της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβήτησε ακόμα και την έρευνα της ΑΔΑΕ με τις απτές αποδείξεις της παρακολούθησης των 5 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ίδιου του συμβούλου ασφαλείας του που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στην ΕΥΠ να τεθούν υπό παρακολούθηση.

Και επέλεξε να αμφισβητήσει τα ονόματα που αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας, βασιζόμενος στο απόρρητο έγγραφο που του παρέδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, με μια παιδική δικαιολογία, ένα χαμηλού επιπέδου τρικ. Απευθυνόμενος σε έντονο ύφος προς τον Αλέξη Τσίπρα τον ρώτησε εάν το έγγραφο της ΑΔΑΕ περιείχε τα ονόματα των υπό παρακολούθηση προσώπων, καθώς όπως είπε στο δικό του έγγραφο δεν υπάρχουν.

Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος:

Κ. Μητσοτάκης: Αλλά δεν μας απαντήσατε, αν στην επιστολή αναφέρθηκαν τα ονόματα, ναι ή όχι; Υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Σας λέω ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος, Δεν υπήρχαν. Έστειλε άλλη επιστολή σε σας; Δεν μπορώ να καταθέσω την επιστολή στα πρακτικά. Υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι;

Α.Τσίπρας: Ο κ. Ράμμος απαντούσε σε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα ονόματα. Μην επιχειρείτε να παίζουμε τις κουμπάρες. Είστε κατηγορούμενος, όχι κατήγορος.

Κ. Μητσοτάκης: Επιβεβαίωσε ο κ.Τσίπρας ότι στην επιστολή που έλαβε δεν υπήρχαν ονόματα. Ευχαριστούμε πολύ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί