Βουλευτές και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου για επίσκεψη Μητσοτάκη: Έργω κ’ ουκέτι μύθω (Με έργα και όχι με λόγια)

Κοινή δήλωση της ΝΕ Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και των 3 βουλευτών του νομού για την επίσκεψη Μητσοτάκη:

Έργω κ’ ουκέτι μύθω (Με έργα και όχι με λόγια)

Δυστυχώς ο κ. Πρωθυπουργός συνέχισε την ίδια τακτική των πολλών και εν πολλοίς ψεύτικων δηλώσεων περί έργων στο Νομό μας. Ακολουθώντας μια προσεκτικά επιλεγμένη διαδρομή, προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο για άλλη μια φορά. 

Για το ΒΟΑΚ: 

  • Καμία απάντηση για την καθυστέρηση 3 χρόνων, την  εκτόξευση του κόστους, την τοποθέτηση διοδίων σε δημόσιο έργο, την προσχηματική διαβούλευση
  • Καμία απάντηση, δέσμευση ή αναφορά είτε του ίδιου του πρωθυπουργού, είτε άλλων κυβερνητικών στελεχών, για  το ζήτημα των  παρακάμψεων του ΒΟΑΚ στις πόλεις. Ιδιαίτερα για το Ηράκλειο που όταν ολοκληρωθεί θα έχει την εικόνα διχοτομημένης πόλης. 
  • Καμία απάντηση για την μη ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης μέχρι Άγιο Νικόλαο (   Μόλις στις 22-11-22 εγκρίθηκε το 1ο διορθωτικό κτηματολόγιο για το τμήμα από θέση 0 (Νεάπολη) μέχρι θέση 4.4χλμ. Υπάρχουν ακόμη δύο κτηματολόγια για το υπόλοιπο τμήμα του έργου μέχρι Άγιο Νικόλαο). 
  • Καμία απάντηση για τις εκκρεμείς εγκρίσεις/ αδειοδοτήσεις για το παραπάνω τμήμα. 
  • Καμία απάντηση για την εκκρεμότητα της οριστικής μελέτης οδοποιίας στην οποία δεν έχουν ενσωματωθεί περιβαλλοντικοί όροι.

Για τους σεισμόπληκτους: 

  • Ξέχασε ακόμα και την ύπαρξή τους και παρότι βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, αδιαφόρησε να τους επισκεφτεί. Η γραφειοκρατία, η μη επαρκής χρηματοδότηση των αναγκαίων επισκευών, ουσιαστικά παρατείνει το Γολγοθά τους. 

Για το αεροδρόμιο: 

  • Θριαμβολόγησε και πάλι αλλά ξέχασε να απαντήσει για το κόστος που εκτινάχτηκε, για τα έργα διασύνδεσης και τα υπόλοιπα αιτήματα των Φορέων. 

Για το Μουσείο: 

  • Συνεχίζει το έργο της μετατροπής του σε ΝΠΔΔ, αδιαφορώντας για την γενική κατακραυγή που υπάρχει. 

Για τα αγροτικά:

  • Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρκέστηκε να συμβουλέψει τους παραγωγούς να υλοποιήσουν συνεργατικά σχήματα, αλλά στο ουσιαστικό πρόβλημα της έλλειψης εργατών και της αύξησης του κόστους παραγωγής δεν είπε κουβέντα.
  • Οι ενισχύσεις σε κτηνοτρόφους για τις ζωοτροφές δεν επαρκεί να καλύψει την αύξηση κατά 100% του κόστους παραγωγής
  • Η ακίνητη περιουσία αγροτών και συνεταιρισμών κινδυνεύουν από τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη

Δεν θα συνεχίσουμε την απαρίθμηση, όσων ξέχασε, όσων παρουσίασε στρεβλά, όσων προσπάθησε να καρπωθεί. Είχαμε καλέσει τον κ. Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του, να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις στο λαό του Ηρακλείου για τα μεγάλα προβλήματα του Νομού μας, που αντί να επιλυθούν, συσσωρεύτηκαν και οξύνθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια. Για άλλη μια φορά επικράτησε η αντίληψη του πολιτευτή της δεκαετίας του 1960, που σφίγγει χέρια παρατρεχάμενων της εξουσίας και καταθέτει ευφυολογήματα και γενικόλογες διακηρύξεις. 

Ο λαός μας δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Δεν ξέχασε τις μέρες και τα έργα της ΝΔ,  τόσο στην ιστορική της διαδρομή, όσο και σήμερα  Ο λαός μας δεν ξεγελιέται. Ξέρει καλά ποιοι ευθύνονται για τα προβλήματα της χώρας μας. Τις υποκλοπές που πριονίζουν το ίδιο το Δημοκρατικό μας κεκτημένο, την ακρίβεια, τις μίζες, τα σκάνδαλα. Και θα τους πληρώσει με το νόμισμα που τους αξίζει.

                Γραφείο Τύπου                                               Οι Βουλευτές  

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου             Βαρδάκης Σωκράτης

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία               Ηγουμενίδης Νίκος

                                                                                 Μαμουλάκης Χάρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί