ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τασούλας και κυβέρνηση ευτελίζουν τη Βουλή

«Η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής κατάφεραν να ευτελίσουν έναν ακόμα θεσμό της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων», τονίζουν πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση με φόντο το σκάνδαλο υποκλοπών.

Ειδικότερα, οι πηγές τόνισαν πως «με μεθοδεύσεις και μεταμεσονύκτιους τακτικισμούς κουρέλιασαν τον κανονισμό της Βουλής που προβλέπει τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για την συνταγματική εκτροπή της παγίδευσης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων», σύμφωνα με την εφημερίδα Documento.

Βέβαια αυτά υπάγονται στη γενικότερη στρατηγική που υιοθετεί η κυβέρνηση για να συγκαλύψει και να συσκοτίσει την ατζέντα γύρω από το σκάνδαλο υποκλοπών, που έχει τραυματίσει βαθιά του δημοκρατικούς θεσμούς του κράτους δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, εξηγούν οι ίδιες πηγές.

«Κατά τα άλλα, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός πανηγύριζαν για την ευκαιρία που τους δόθηκε να παρουσιάσουν τα έργα και τις ημέρες τους», επισημαίνεται από τις πηγές της Κ.Ο. τις οποίες επικαλείται το Documento.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί