Στους δρόμους για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και του πολιτισμού – Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο (Φωτο)

Σε εξέλιξη είναι στην πλατεία Ελευθερίας το παγκρήτιο πανυγειονομικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, μετά από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το οποίο ζητά μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και «δωρεάν δημόσιο Σύστημα Υγείας αντάξιο των σύγχρονων αναγκών».:

Δείτε επίσης:

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη συγκέντρωση και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (φωτο)

Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καμία ανοχή στην επίθεση της ΝΔ σε κοινωνία, υγεία και πολιτισμό

Στις κινητοποιήσεις η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: “Σας έχουμε νέα, θα σας ανατρέψουμε”! (φωτο)

Οι εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ έχουν ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, ενόψει της εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία του πρωθυπουργού, ενώ στις 12.30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Το «παρών» στο κάλεσμα του σωματείου έχουν δώσει εργαζόμενοι από όλη την Κρήτη.

«Η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ διάλυσης δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Την περίοδο που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών, που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Την ίδια περίοδο που εντείνει τον αυταρχισμό μέσω της ανανέωσης των διοικήσεων, όπως του ΠΑΓΝΗ. Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας στην πόλη μας για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο», αναφέρει στο κάλεσμά του το Σωματείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη έστειλαν κλούβα ΜΑΤ μέσα στον χώρο του ΠΑΓΝΗ επειδή πήγε η Μίνα Γκάγκα και έκαναν συγκέντρωση οι εργαζόμενοι.

Δείτε: Έστειλαν κλούβα ΜΑΤ μέσα στον χώρο του ΠΑΓΝΗ επειδή πάει η υπουργός και κάνουν συγκέντρωση οι εργαζόμενοι! (φωτο)

Στην συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου καθώς και οι αρχαιοφύλακες, διαμαρτυρόμενοι για την μετατροπή των μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο του μουσείου, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μουσεία είναι για τον λαό και πρέπει να παραμείνουν σε δημόσια χέρια.

Πηγή φωτογραφιών: Κώστας Μεταξάκης – imageonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί