Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης το Περιφερειακό Ιατρείο στον Κερατόκαμπο

Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου στον Κερατόκαμπο τονίζει με ερώτηση του στη Βουλή και προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης. «Εδώ και πολύ καιρό και σε όλες μας τις παρεμβάσεις έχει τεθεί η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την εύρυθμη και ολοκληρωμένη λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στον Κερατόκαμπο στη Βιάννο του Νομού Ηρακλείου. Αποτελεί ντροπή για την περιοχή να εξακολουθεί το ιατρείο να στεγάζεται σε δανεικό κοντέινερ. Το ζήτημα αποτελεί αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, και ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις του επιστημονικού Χάρτη Υγείας της Κρήτης», αναφέρει ο βουλευτής στην ερώτηση που καταθέτει.

Στην ίδια ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν  και οι βουλευτές Βαρδάκης Σωκράτης, Θραψανιώτης Μανώλης και Μαμουλάκης Χάρης τονίζεται επίσης ότι είναι επιτακτικό να προχωρήσει άμεσα η διενέργεια του διαγωνισμού και η προκήρυξη κατασκευής Ιατρείου, και ότι κανείς δεν μπορεί να γυρνάει την πλάτη στην υπεράσπιση και διασφάλιση της δημόσιας υγείας και δημόσιων δομών υγείας σε όλη την επικράτεια.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Πρώτον, σκοπεύει να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση και υπερπήδηση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την κατασκευή νέου Ιατρείου στον Κερατόκαμπο ώστε να σταματήσει η λειτουργία Ιατρείου σε κοντέινερ; Δεύτερον, από ποιους πόρους θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή και σε τι ύψος υπολογίζεται το κόστος κατασκευής; Και, τρίτον, στην περίπτωση που χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, έχουν διασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί