Σεμινάριο:  Μαθήματα ύφανσης με τον επιτραπέζιο αργαλειό «Ανθέμιο»

Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής προφέρει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.  

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που θα θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη του αργαλειού και να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροτεχνήματα με επιτραπέζιο αργαλειό, είτε για ατομική είτε για επαγγελματική χρήση.

Οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τα δικά σας χειροποίητα μοναδικά προϊόντα, τα  οποία θα κρατήσουν μετά το πέρας του προγράμματος,  δημιουργώντας τις προϋποθέσεις  για  ένα νέο ξεκίνημα που θα τους επιτρέψει ν’ αποκτήσουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα ή μια δημιουργική ενασχόληση. 

Ενότητες:

  • Γνωριμία του αργαλειού «Ανθέμιος» με τους μαθητές
  • Εκμάθηση χρήσης τοποθέτησης του στημονιού ( νήμα ) στον αργαλειό
  • Εκμάθηση της περαμάτισης των κλωστών από το χτένι
  • Πως ξεκινάει η ύφανση
  • Λειτουργία αργαλειού – πως γίνεται η “σταύρωση” (ύφανση)
  • Διαδικασία για το πέρασμα της σαΐτας
  • Δημιουργία σχεδίων ύφανσης
  • Αφαίρεση του έργου από το αργαλειό
  • Δημιουργία προϊόντων όπως τσάντα, μαξιλάρι, χαλάκι, ράνερ (runner) κ.α

Διάρκεια: 20 διδακτικές ώρες Δευτέρα & Τετάρτη 16.00μ.μ.-20.15 μ.μ. στις 30/01, 01/02, 06/02 και 08/02 

Το κόστος του προγράμματος είναι 200€ ανά συμμετοχή.

*στη δια ζώσης εκπαίδευση παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, επιχειρήσεις, ΑΜΕΑ, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Εισηγήτρια: Η Ειρήνη Τσιράκου κατάγεται από την Νέα Αλικαρνασσό, έχει ρίζες από τη Μικρά Ασία και έχει οικογενειακή παράδοση στους αργαλειούς. Από μικρή ηλικία είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τον αργαλειό καθώς η μητέρα της ήταν και εκείνη υφάντρα στην Βιοτεχνία Καστρινογιάννη. Έχει κατασκευάσει το φορητό επιτραπέζιο αργαλειό  “Ανθέμιο” όπου υφαίνει πανί 0,80cm, όπως ο παλιός παραδοσιακός αργαλειός. Διαθέτει δικό της φυσικό & ηλεκτρονικό κατάστημα όπου διαθέτει όλες τις δημιορυγίες της.

Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου – Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-302735 & 302730,info@katartisi.gr από 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί