Ευθύνη των… φαρμακοποιών η παγίδευση πολίτη με Predator για τον Πιερρακάκη

Σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και ΚΕΠ προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη της παγίδευσης πολίτη με Predator μέσω sms υπενθύμισης για δόση εμβολίου από παραποιημένη διεύθυνση του emvolio.gov.gr. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πίσω από την παρακολούθηση μέσω του ψηφιακού «αρπακτικού» προσωπικών δεδομένων να βρίσκονται όσοι εργάστηκαν για την πλατφόρμα του συστήματος εμβολιασμού και δεν είναι ΝΔ!

Δείτε: “Βόμβα” Ραγκούση για Predator: Αποκάλυψε επιμόλυνση πολίτη με sms για υπενθύμιση δόσης εμβολίου! (βίντεο)

Εμφανώς αμήχανος και επιτηδευμένα απροετοίμαστος παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Πιερρακάκης μετά την πολύκροτη καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση. Αρχικά, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης άρχισε να εξιστορεί τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνοντας ότι δεν είχε καταλάβει την καταγγελία. «Θέλω να καταλάβω την περίμετρο της υπόθεσης…» είπε, με την Σοφία Βούλτεψη που καθόταν δίπλα του στα υπουργικά έδρανα να κάνει πλάκα εκτός μικροφώνου για αυτήν τη σημαντική υπόθεση.

Εν συνεχεία, είπε ο κ. Πιερρακάκης: «Με βάση αυτά που κατάλαβα, καταρχάς, να πούμε τι είναι το εθνικό σύστημα εμβολιασμού που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και έχει ένα κακό κρατάει πρακτικά για τα πάντα. Άρα, όλα είναι εύκολα ελέγξιμα. Αυτό όμως που αναφέρατε έχει να κάνει με μήνυμα που έχει ληφθεί. Τα μηνύματα αυτά -όπως έχουμε δει με την ιστορία με το παράνομο λογισμικό- στο header του μηνύματος ενίοτε μπορεί κάποιος να το παραποιήσει».

Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, τα μηνύματα αυτά μοιάζουν. Εσείς, αναφέρατε ότι υπήρχαν προσωπικά δεδομένα. Δεχόμενος αυτό που αναφέρατε, θα σας πω ότι υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να μπορέσει κανείς αυτά να τα αποκτήσει. Ο πιο βασικός είναι η υφαρπαγή των στοιχείων του χρήστη, αλλά το χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι στο σύστημα εμβολιασμού έχουν πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ. Αυτή είναι η αρχιτεκτονική του συστήματος και είναι ομοειδής με την αρχιτεκτονική άλλων χωρών. Τώρα ο ισχυρισμός ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι άνθρωποι του Predator… Tι να πω!».

Δηλαδή, ο υπουργός δεν έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει ότι θα ερευνήσει -ως οφείλει- τη συγκεκριμένη καταγγελία διότι είναι επικίνδυνο ο αποστολέας του Predator να γνωρίζει πότε κάποιος θα έχει προγραμματισμένο ραντεβού για δόση εμβολίου, αλλά φρόντισε να δείξει εμμέσως τους 40.000 φαρμακοποιούς και γιατρούς, όπως επίσης τα ΚΕΠ.

Μάλιστα, έβαλε κι άλλους στο κάδρο με αυτόν τον πονηρό τρόπο, λέγοντας: «Οι άνθρωποι που το δούλεψαν αυτό (σ.σ. το σύστημα εμβολιασμού) δεν είναι και όλοι ΝΔ. Είναι άνθρωποι από όλο το πολιτικό σύστημα, είναι μηχανικοί και στελέχη του υπουργείου. Ένα καλό πράγμα κάναμε κα επειδή δουλεύει καλά να του πετάξουμε λάσπη ηθικά…».

«Το ξέρετε…»

Απαντώντας, ο Γ. Ραγκούσης στηλίτευσε την… άγνοια του υπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απάντησή του ήταν «άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε». «Μου δημιουργείτε τεράστια απορία. Για να μην πω ότι μου δημιουργείτε σαφέστατη υπόνοια ενοχής από την ώρα που αυτήν την καταγγελία που κάναμε τη διαχειριστήκατε με αυτόν τον τρόπο» επισήμανε και κατέδειξε τους ψευδείς ισχυρισμούς Πιερρακάκη.

«Διαβάστε καλά τι καταγγείλαμε και ελάτε ξανά. Όπως για τις παράνομες υποκλοπές των έξι που αποδείχτηκαν, έτσι και τώρα δεν μπορεί να έρχεστε να αποδέχεστε το ενδεχόμενο να έχει πάει τέτοιο sms στον πολίτη, αλλά αυτό να οφείλεται στους γιατρούς. Έλεος κ. Πιερρακάκη» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, με τον κ. Πιερρακάκη να κάνει τον… ανήξερο, ο κ. Ραγκούσης ξαναπήρε τον λόγο, περιγράφοντας επακριβώς την καταγγελία. Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, ότι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο υπουργός γνωρίζει την υπόθεση. «Να μην πως και το παραπάνω… Το ξέρετε…», ήταν τα λόγια του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί