Ο Κ. Μητσοτάκης στο Ηράκλειο: Ξεσηκωμός και για την ιδιωτικοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου

Υγεία και Πολιτιστική Κληρονομιά είναι στην αιχμή των κινητοποιήσεων που εξελίσσονται στο Ηράκλειο, σήμερα και αύριο, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι αρχαιολόγοι, αρχαιοφύλακες, άλλοι εργαζόμενοι αλλά και μαζικοί φορείς οργανώνουν συγκέντρωση έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί.

Δείτε:

Στους δρόμους για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας – Κινητοποιήσεις με αφορμή την παρουσία Μητσοτάκη στο Ηράκλειο

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου και οι βουλευτές του “καλωσορίζουν” τον Κ. Μητσοτάκη με 12 καίρια ερωτήματα

Δείτε τα καλέσματα:

Η συγκέντρωση στο Μουσείο

Το Μουσείο μας έχει φωνή, τη δική μας!

Κάλεσμα διαμαρτυρίας  στην κεντρική είσοδο του ΑΜΗ

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 9.30 π.μ.

Για τη στήριξη της δημόσιας λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Τα αρχαιολογικά Μουσεία δεν χρειάζονται διοικητικά συμβούλια διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Χρειάζονται προσωπικό και πόρους για στήριξη της δημόσιας λειτουργίας τους για να προσφέρουν πολιτισμό για όλους και όλες.

Καλούμε τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να ενισχύσουν τον αγώνα μας ενάντια στο καταστροφικό νομοσχέδιο που θα μετατρέψει το Μουσείο μας σε μια επιχείρηση που θα απευθύνεται σε «εκλεκτούς πελάτες» και όχι σε επισκέπτες.

Όλοι και Όλες στην Πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη 26/1, 9.30 π.μ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων Τοπικό Παράρτημα Ηρακλείου

#Τα_Μουσεία_ανήκουν_στο_λαό.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων και των Μουσείων. Υπερασπιζόμαστε όλα τα δημόσια αγαθά

✍️Η κυβέρνηση διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία: υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ξεδοντιάζει τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενισχύει την εμπορευματική λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Μετατρέπει την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα και αναγκάζει το λαό μας να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπεία.

✍️Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να διαλύσει τα δημόσια Μουσεία: με το σχέδιο νόμου που έχει βγάλει στη διαβούλευση, τα μετατρέπει σε κυβερνητικά υποχείρια, με διορισμένα ΔΣ που θα αποφασίζουν για την διαχείριση των σπουδαίων θησαυρών των μουσείων μας, τα αποκόπτει από τον κορμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας διαλύοντας την ενιαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στόχος είναι τα δημόσια Μουσεία να γίνουν μουσεία της ελίτ, να ιδιωτικοποιηθούν οι λειτουργίες τους και να βάζει το χέρι στην τσέπη ο εργαζόμενος λαός για να τα επισκεφτεί.

✍️Τα Νοσοκομεία έχουν κυβερνητικά διορισμένες Διοικήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζουμε τον ρόλο τους: προσπαθούν να περικόψουν δαπάνες ενάντια στην υγεία όλων μας, προσπαθούν να περάσουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα αρχαιολογικά Μουσεία δεν χρειάζονται τοποτηρητές της κυβέρνησης. Χρειάζονται προσωπικό και πόρους για στήριξη της δημόσιας λειτουργίας τους για να προσφέρουν πολιτισμό για όλους και όλες.

👉Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συμμετέχει στην Παγκρήτια συγκέντρωση φορέων της Κρήτης την Πέμπτη 26/1, 9.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης, τη μέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

Για τη συμμετοχή των μελών μας προκηρύσσουμε διευκολυντική 4ωρη τάση εργασίας 9-13 μ.μ. για τα μέλη μας που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Κρήτης.

Παγκρήτια Ένωση Πιστοποιημένων, συμβασιούχων Αρχαιοφυλάκων

Η Παγκρήτια Ένωση Πιστοποιημένων, συμβασιούχων Αρχαιοφυλάκων έχει προκηρύξει  τετράωρη στάση εργασίας για τα μέλη του Συλλόγου της που εργάζονται στο Αρχαιολογικό  Μουσείο Ηρακλείου, την Πέμπτη 26/01/2023, από τις 9:00 έως τις 13:00, ως αντίδραση επί  του σχεδίου νόμου που έχει καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση η Υπουργός Πολιτισμού και  Αθλητισμού και αφορά τη μετατροπή 5 μεγάλων Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου  Δικαίου (ΝΠΔΔ). Ο Σύλλογός μας ζητά επιτακτικά την άμεση απόσυρση του εν λόγω σχεδίου  νόμου και απευθύνει κάλεσμα ΚΟΙΝΗΣ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ σε όλους τους  εργαζόμενους στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στην Κρήτη, σε όλα τα σωματεία  του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στους Βουλευτές που εκλέγονται στο νησί μας και στους  εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Εκκλησία της Κρήτης, στους Καθηγητές,  Φοιτητές, Μαθητές και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.  

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ “ΠΑΡΩΝ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ  ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ. ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΑΣ.  

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ 

 

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Πτ.Α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί