Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε πρωτοβάθμια σωματεία και των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Κρήτης, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής του το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, το οποίο απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 09.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε πρωτοβάθμια σωματεία και των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Κρήτης, εν όψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, την Πέμπτη 26/1/23, σε εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας. 

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που επιβάλλεται με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων και οδηγεί σε υποβάθμιση τα νοσοκομεία της Κρήτης, αναγκάζοντας τους ασθενείς σε ολοένα περισσότερες πληρωμές για εξετάσεις, θεραπείες και νοσήλια. Οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού οδηγούν σε κύμα παραιτήσεων γιατρών, με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία σημαντικών τμημάτων των νοσοκομείων της Κρήτης. 

Επίσης δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τη μετατροπή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), καθώς υπονομεύεται η ασφάλεια των αρχαιοτήτων, προωθείται η εμπορευματοποίησή τους και παράλληλα καταργεί τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις, με δυνατότητα τροποποίησης των όρων απασχόλησης.

Τέλος, δεν αντέχουμε άλλο με την ακρίβεια που υπάρχει παντού, στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στην καθημερινότητα. Δεν αντέχουμε με τους μισθούς φτώχειας των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά δεν ανεχόμαστε και την κοροϊδία της Κυβέρνησης -προεκλογικά- για ένα νέο ασαφές και απροσδιόριστο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο… από το 2024!

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις μισθών ΤΩΡΑ για να ζούμε με αξιοπρέπεια
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία & Παιδεία με αύξηση της χρηματοδότησης.
  • Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών.
  • Καμία συρρίκνωση των νοσοκομείων της Κρήτης
  • Απόσυρση του σχεδίου νόμου του ΥΠΠΟΑ και αφορά τη μετατροπή 5 μεγάλων μουσείων της χώρας σε ΝΠΔΔ.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου,                    πλ. Ελευθερίας και ώρα 9:30 π.μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί