Συνεστίαση του ΚΚΕ στο Μαλεβίζι

Πολιτική εκδήλωση – συνεστίαση, διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Μαλεβιζίου του ΚΚΕ τη Δευτέρα 23/1/2023, στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης και του πολιτικού ανοίγματος του ΚΚΕ με θέμα: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ πιο δυνατό».

Την εκδήλωση άνοιξε η Χουστουλάκη Νατάσα, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Μαλεβιζίου, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημόκριτο Σαλούστρο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τα μουσικά συγκροτήματα του Μιχάλη Ρεθυμνιωτάκη και Σάββα Κοντόκαλου.

Στην κεντρική του ομιλία ο Σαλούστρος Δημόκριτος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Σήμερα σε συνθήκες νέας επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα με το κύμα ακρίβειας να κορυφώνεται, με απλησίαστα ενοίκια, με το ρεύμα προϊόν πολυτελείας, με τη θέρμανση βραχνά, δεν σηκώνει άλλη αναμονή για κανέναν. Από παντού προβάλλει μοναδική διέξοδος ο δρόμος του αγώνα

Ποιος μπορεί να έχει αυταπάτες ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει στις επικείμενες εκλογές είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα αυτά; Μπορεί μήπως το τοπικό κράτος με την τοπική διοίκηση; (…)

(…) Το επόμενο διάστημα θα  δυναμώσουν τα κάλπικα διλήμματα, οι υποσχέσεις, οι εκβιασμοί. Έτσι γινόταν πάντα μπροστά στις εκλογές, έτσι γίνεται και τώρα.  Αυτοί που μας πήραν τη ζωή, τους κόπους μας, τη υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας θα έρθουν τώρα να μας χτυπήσουν φιλικά στην πλάτη, να αποσπάσουν την ψήφο μας για ένα ξεροκόμματο (αν το δώσουν και αυτό) και να μας γεμίσουν με υποσχέσεις.

(…) “Αυτοδυναμία”, λέει, πως θέλει ο Μητσοτάκης, “για να συνεχίσει η χώρα αυτή την πορεία”, που αναλυτικά περιγράψαμε μόλις και “να κάνει”, λέει, “το μεγάλο άλμα την επόμενη δεκαετία”. Μπορούμε να φανταστούμε πως αν -αυτά τα τέσσερα χρόνια- έγινε το βήμα, ποιο θα είναι το άλμα!!!

“Αδικία ή δικαιοσύνη παντού”, είναι το νέο δίλημμα που πλασάρει ο Τσίπρας. Τέτοιο καημό να βγάλει -ντε και καλά- δίκαιο κι ανθρώπινο τον καπιταλισμό, μόνο η σοσιαλδημοκρατία έχει… 

Έφαγαν τα μούτρα τους βέβαια, γιατί πόσο δίκαιη ήταν η προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ορισμένοι έχουν μηδενίσει το κοντέρ, γιατί λέει τότε είχαμε μνημόνια, όμως το κοντέρ, συνεχίζει να γράφει για το λαό! 

Και μαζί με τους νόμους των μνημονίων, έχει φορτώσει και τους επόμενους που έχουν την υπογραφή και της ΝΔ και ορισμένοι και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι εμείς, αυτούς τους νόμους, τους θυμόμαστε έναν προς έναν, δεν τους ξεχνάμε, ούτε κάνουμε πως τους ξεχνάμε, όπως όλοι οι άλλοι. Γιατί εμείς τους αποκαλύψαμε πλήρως, τους καταψηφίσαμε όλους στη βουλή, τους αντιπαλέψαμε και συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το κάνουμε

(…) Αλήθεια, πού συναντιέται το δίκιο των πολλών, των εργαζομένων, με τα κέρδη των λίγων, των καπιταλιστών; 

Πού συναντιέται ο αγώνας για να υπάρχει ένας καλός αξιοπρεπής μισθός, κοινωνική ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα, δηλαδή να υπάρχουν όλα αυτά, τα οποία και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν είχε τσακίσει; 

Πόσο δίκαιο είναι να χάνεις το σπίτι σου από πλειστηριασμό; Κάτι θα έχει ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ περί αυτού, γιατί η δική του κυβέρνηση τους υπέγραψε και η κυβέρνηση της ΝΔ τους συνεχίζει, στέλνοντας τους δικαστικούς κλητήρες στα σπίτια των φτωχών ανθρώπων.

Πόσο δίκαιη για τους λαούς, που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, που θέλουν να ζουν με ειρήνη και ασφάλεια, είναι η επιθετική συμφωνία με τις ΗΠΑ; Η επέκταση του ΝΑΤΟ με νέες χώρες που υπηρέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε μαζί με τη ΝΔ; 

Πώς συμφιλιώνεται το δίκιο των εργατών με τα συμφέροντα της καπιταλιστικής τάξης και ο Τσίπρας να έχει κάνει σημαία του την κοινωνική συνοχή, μπας και εξασφαλίσει τη στήριξη ενός μεγάλου τμήματος του κεφαλαίου; 

Άπειρα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως το δίκιο του λαού δεν μπορείς να το ψάχνεις στον καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις του. Το δίκιο σου το βρίσκεις με τον αγώνα, την οργάνωση, τη διεκδίκηση, που βάζει στο στόχαστρο αυτούς που στο στερούν. Και ταυτόχρονα, ανοίγεις το δρόμο για να το επιβάλεις, με ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, με τη δική σου εργατική – λαϊκή εξουσία. 

(…) Ξέρουμε πως πολλοί, συμφωνούν μαζί μας σε όλα αυτά που λέμε. Και κατά βάθος, θέλουν αυτό που θέλουμε και μεις! Όπως, να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, και όχι σαν σύγχρονοι σκλάβοι τον 21ο αιώνα.

(…) Σας καλούμε να ενισχύσετε το ΚΚΕ με κάθε τρόπο στους αγώνες που οι κομμουνιστές πρωτοστατούν, μέσα από τα σωματεία στους χώρους δουλειάς, στα χωριά με τις επιτροπές κατά της ακρίβειας που μπλοκάρουν την επίθεση σε εργ-λαικες οικογένειες.

Μέσα από τα ψηφοδέλτια καλούμε σε συμπόρευση και στήριξη όσους εκτιμούν το ΚΚΕ όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις του. 

Καλούς αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ μέσα από όλες τις εκλογικές μάχες την νέας χρονιάς, με ισχυρό το εργατικό λαϊκό κίνημα!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί