Ομόφωνη άρση ασυλίας του Ανδρέα Πάτση

Ομόφωνα δεκτή έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Πάτση. Η απόφαση πάρθηκε με 274 υπέρ σε σύνολο ισάριθμων βουλευτών.

Η ονομαστική ψηφοφορία έγινε το μεσημέρι μετά την επίσης ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος ο βουλευτής αλλά δεν θέλησε να εμφανιστεί σήμερα για να τοποθετηθεί.

Ο 57χρονος είχε ξεμπροστιαστεί τον περασμένο Οκτώβριο και είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία, όταν αποκαλύφθηκε ότι πλούτιζε με αγορές «κόκκινων» δανείων κοψοχρονιά -παίρνοντας μάλιστα δάνεια- και με απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο. Από τα ΕΛΤΑ εισέπραξε πάνω από 800.000 ευρώ μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Τα αδικήματα είναι αυτά του παράνομου πλουτισμού, της κατά εξακολούθησης υποβολής ανακριβής δήλωσης περιουσιακής τη συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα της αλλοδαπής (σύμφωνα με τον Ειδικό Νόμο 313/2003).

Αντίθετα, η Ολομέλεια απέρριψε σήμερα το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτής της Ν.Δ., Νίκο Μανωλάκο, με 272 ψήφους κατά και δύο υπέρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί