Αλ. Τσίπρας: Πρόταση δυσπιστίας για να αναγκαστεί να έρθει ο Μητσοτάκης, ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια ομιλία – κόλαφο για τον πρωθυπουργό και την εισαγγελέα της ΕΥΠ κ. Βλάχου κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ως «ένα πρώτο βήμα» προς τον λαό, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της διαφάνειας.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει αμέσως, στις 6 το απόγευμα, καθώς η κυβέρνηση, δια του Γ. Γεραπετρίτη, ζήτησε να μην καθυστερήσει.

Επισήμως φτάσουμε στον αριθμό 10, είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον αριθμό των ατόμων που τεκμηριωμένα απ’ τον έλεγχο της ΑΔΑΕ έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης απ’ την ΕΥΠ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαίωσε πως ο φάκελος που παρέλαβε απ’ τον κ. Ράμμο σχετικά με το αν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και άλλα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα έδειξε «έξι στους έξι», δηλαδή για όσους είχε απευθύνει ερώτημα.

Δείτε:

Στη Βουλή ο Α. Τσίπρας με όλα τα στοιχεία για τις “υποκλοπές Μητσοτάκη”- Κρυπτόμενος στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός

Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από έναν Μητσοτάκη, αλλά όχι και τέτοια πρόκληση από την Κρήτη της Δημοκρατίας!

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Μητσοτάκη, χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη “αρχηγό εγκληματικής ομάδας”, “εγκέφαλο του παρακράτους”.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε τα ονόματα όσων -με βάση τα στοιχεία που του έδωσε μετά από αίτημά του η ΑΔΑΕ- παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται: ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος, οι επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αριστείδης Λάγιος και Θόδωρος Αλεξόπουλος.

Κλείνοντας την ομιλία ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί