Στο Ηράκλειο ο Κ. Μητσοτάκης (φωτο) – Συγκεντρώσεις ενάντια στην πολιτική του

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο που αποτελείται από υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς υπουργείων. Με αφορμη την επίσκεψη, έχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις για τα τα θέματα της Δημόσιας Υγείας, της μετατροπής των μουσείων σε ΝΠΔΔ και άλλα.

Δείτε:

Στους δρόμους για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας – Κινητοποιήσεις με αφορμή την παρουσία Μητσοτάκη στο Ηράκλειο

Ο Κ. Μητσοτάκης στο Ηράκλειο: Ξεσηκωμός και για την ιδιωτικοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου και οι βουλευτές του “καλωσορίζουν” τον Κ. Μητσοτάκη με 12 καίρια ερωτήματα

Αρκαλοχώρι: Ο Μητσοτάκης, πήγε στις σεισμόπληκτες περιοχές, ήπιε ρακές, αστειεύτηκε και ξέχασε τις υποσχέσεις!

Δείτε ακόμα:

Στη Βουλή ο Α. Τσίπρας με όλα τα στοιχεία για τις “υποκλοπές Μητσοτάκη”- Κρυπτόμενος στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός

Λίγο πριν τις 10 το πρωΐ έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα και αύριο θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον νομό Ηρακλείου.

Πρώτος σταθμός ήταν ένα από τα εργοτάξια όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης, που θα συνδέει την Κίσσαμο, στο δυτικό άκρο της Κρήτης, με τη Σητεία στο ανατολικό.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο στο τμήμα Νεάπολη – ‘Αγιος Νικόλαος, ένα από τα πέντε επιμέρους τμήματα του νέου αυτοκινητοδρόμου, μήκους 22 χιλιομέτρων, το οποίο συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον γίνεται πραγματικότητα μέσω δημόσιας επένδυσης ύψους 186 εκατομμυρίων ευρώ, που καλύπτεται πλήρως από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Πιστεύω ότι αυτό το εργοτάξιο το οποίο βλέπετε ανοιχτό πίσω μας είναι η καλύτερη απάντηση την οποία μπορεί η κυβέρνησή μας να δώσει σε αυτήν την τοξικότητα την οποία επιχειρεί για ακόμα μία φορά να καλλιεργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους.

ΒΟΑΚ: Ένα έργο πνοής για την Κρήτη

«Είναι ένα έργο πνοής για την Κρήτη, είναι ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας ώστε να θρηνούμε λιγότερες ζωές στην άσφαλτο. Είναι ένα έργο το οποίο σηματοδοτεί το λαμπρό μέλλον που έχει το νησί μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον νέο οδικό άξονα, που θα εκτείνεται με ενιαία χάραξη σε μήκος περίπου 300 χιλιομέτρων και θα συνδέει το δυτικό άκρο της Κρήτης με το ανατολικό.

«Είναι ένα έργο εμβληματικό, ένα έργο πνοής, θα έλεγα ένα έργο το οποίο και για μένα έχει μία ξεχωριστή σημασία, για το νησί μου, για τον τόπο μου. Ένα έργο στο οποίο πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το οποίο καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε, να το οικοδομήσουμε με έναν τρόπο που να το καταστήσουμε βιώσιμο, γιατί θέλω να θυμίσω ότι ουσιαστικά παραλάβαμε ένα έργο κλινικά νεκρό. Σήμερα λοιπόν εδώ, από την άλλη πλευρά της Κρήτης, από το Λασίθι, ξεκινάει ουσιαστικά το πρώτο τμήμα αυτού του μεγάλου έργου, το οποίο έχει ακόμα δύο μεγάλες φάσεις. Αυτό το κομμάτι κατασκευάζεται ως δημόσιο έργο με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το Ταμείο Ανάκαμψης και υπάρχουν δύο ακόμα τμήματα του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα τα οποία θα κατασκευαστούν. Το ένα με τη μέθοδο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και το δεύτερο με τη σύμβαση παραχώρησης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι πολύ προχωρημένες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή σημαντικών σχημάτων σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Και σήμερα πια μπορούμε να το πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι, ναι, ο Βόρειος Οδικός ‘Αξονας που ξεκινάει ουσιαστικά σήμερα θα κατασκευαστεί, θα υλοποιηθεί», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

Στη μία το μεσημέρι, θα παραστεί στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Κρήτη, που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου.

Τέλος, στις 7 το απόγευμα, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη του Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί