Έστειλαν κλούβα ΜΑΤ μέσα στον χώρο του ΠΑΓΝΗ επειδή πάει η υπουργός και κάνουν συγκέντρωση οι εργαζόμενοι! (φωτο)

Ανακοίνωση από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για την παρουσία κλούβας και δυνάμεων των ΜΑΤ μέσα στο ΠΑΓΝΗ με φόντο την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να στείλει προκλητικά μία κλούβα των ΜΑΤ στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ και να γεμίσει με αστυνομία όλο το νοσοκομείο ενόψει της επίσκεψης της αναπλ. Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα και της προγραμματισμένης κινητοποίησης του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου για να καταγγελθεί η πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της υγείας.

Αποτελεί ένα λόγο παραπάνω να δυναμώσει η αυριανή κινητοποίηση, Πέμπτη 26/1 στις 9.30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τηλεφωνική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την παρουσία ΜΑΤ στο ΠΑΓΝΗ

Τηλεφωνική παρέμβαση είχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Συντυχάκης Μανώλης, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο για να καταγγείλει την προκλητική παρουσία μίας κλούβας ΜΑΤ μέσα στο ΠΑΓΝΗ την ίδια στιγμή που το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ πραγματοποιούσε κινητοποίηση, ενόψει επίσκεψης της αναπληρωτή  Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα,  ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της υγείας. 

Μετά την καταγγελία του σωματείου και την τηλεφωνική παρέμβαση οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, καταγγέλλει και  καταδικάζει την παρουσία στο ΠΑΓΝΗ. 

Η Κυβέρνηση, σε μία ακόμη επίδειξη αυταρχισμού, ενόψει της επίσκεψης της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο ΠΑΓΝΗ και της προγραμματισμένης κινητοποίησης του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου προκειμένου να καταγγελθεί η πολιτική υποχρηματοδότησης – υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, προκλητικά έχει στείλει ΜΑΤ και έχει γεμίσει το χώρο του νοσοκομείου με αστυνομικούς.

Στα δίκαια αιτήματα εργαζομένων, υγειονομικών για προστασία της ζωής και της υγείας του λαού και των παιδιών του, για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση, η Κυβέρνηση απαντά με αυταρχισμό και τρομοκρατία και προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν καταλαβαίνουν από τέτοιες τακτικές.

Κατόπιν από την πίεση και τη μαζική κινητοποίηση των υγειονομικών υπαλλήλων, η κλούβα των ΜΑΤ αποχώρησε. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί