Qatargate: Κρίνεται η τύχη της Καϊλή από την κατάθεση του Παντσέρι

Με τα μάτια στραμμένα στην πρώτη κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι μετά τη συμφωνία που πλήρη συνεργασία που έκανε με τις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου, είναι η Εύα Καϊλή που παραμένει προφυλακισμένη για το σκάνδαλο διαφθοράς και μαύρου χρήματος που συγκλονίζει την ΕΕ.

Αν και ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με δηλώσεις του υποστήριξε ότι «δεν έχει σε τίποτα να ανησυχεί» για την κατάθεση του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του σκανδάλου Qatargate, οι πληροφορίες που διέρρευσαν κατά τις καταθέσεις πριν από τη συμφωνία που συνήψε ο Παντσέρι, είναι πως δεν εκφράστηκε με θετικά λόγια για την Εύα Καϊλή και δεν την έβγαλε από το κάδρο των ευθυνών.

Ο Μιχ. Δημητροακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας (23/1), υποστήριξε ότι η Καϊλή «δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του», χωρίς να αναφερθεί στον σύντροφο της ευρωβουλευτή Φραντσέσκο Τζόρτζι ο οποίος είναι επίσης προφυλακισμένος και θεωρείται το δεξί χέρι του Παντσέρι.

Σε ερώτηση για το από ποιες χώρες μπορεί να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα ο Παντσέρι, ο δικηγόρος απάντησε: «από την Ιταλία και από Γαλλία, δεν ξέρω αν θα φτάσει και στην Ελλάδα. Αναλόγως πώς θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Χειραγωγείται για να μην πάει στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του».

Επισημαίνεται ότι ο δικηγόρος του Παντσέρι, Λοράν Κεν, σε δηλώσεις που έκανε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera το Σάββατο (21/1), σχολιάζοντας την κατάθεση της Έυας Καϊλή και την κατάθεσή της ότι η τσάντα με το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε σπίτι της ήταν του Παντσέρι», επεσήμανε ότι «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπίσει την εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί