Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Μεσαράς του ΚΚΕ στις Μοίρες

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/01/2023 η συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Μεσαράς του ΚΚΕ, στις Μοίρες, στη μαζικότερη πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης στη περιοχή τα τελευταία χρόνια. 

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τη Χαρά Λάππα, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης της Μεσαράς, η οποία αναφέρθηκε στην πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για τα λαϊκά προβλήματα της περιοχής αλλά και την παρέμβαση του Κ.Κ.Ε. στον πολιτισμό και την τέχνη.

Στη συνέχεια, την κεντρική ομιλία έκανε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, τόνισε ότι για «τον λαό η κερδισμένη ψήφος είναι στο ΚΚΕ και η χαμένη στα κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο στην απαράδεκτη  θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε πρόκειται να συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές

Επίσης, κατήγγειλε τη συμπαιγνία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Επισήμανε πως : «Aυτό που χρειάζεται σήμερα ο λαός, είναι μια δυνατή, σταθερή, σοβαρή, αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει. Τέτοια αντιπολίτευση – αποκούμπι για τον λαό, πρωταγωνιστή στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης είναι μόνο το Κ.Κ.Ε. Μια αντιπολίτευση που θα παλεύει ενάντια στις αιτίες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας ώστε να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια, για να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διεκδικήσουμε σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον νόμο Χατζηδάκη. Επιπλέον, μία στιβαρή αντιπολίτευση που θα παλέψει ενάντια στις επιπτώσεις από την εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας, που έχει μετατρέψει το λαό μας σε στόχο αντιποίνων αλλά και ενάντια στους κινδύνους από την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων που όπως -τα σινιάλα από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δείχνουν- δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»

Τέλος, σημείωσε πως «το πραγματικό δίλημμα, χωρίς περιστροφές, είναι ένα ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, και ο λαός αδύναμος. Ο λαός χρειάζεται ένα δυνατό Κ.Κ.Ε. και στη Βουλή που θα πρωτοστατεί στη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας καταθέτοντας  – όπως και μέχρι τώρα, τροπολογίες, προτάσεις νόμου, και με εκατοντάδες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα λαϊκά προβλήματα.»

Η βραδιά συνεχίστηκε με τους μουσικούς Δαμιανάκη Μιχάλη και Παλτόγλου Βασίλη οι οποίοι με την κιθάρα και το μπουζούκι τους που κράτησαν συντροφιά στους παρευρισκόμενους, με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί