Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Επτά νεκροί από πυρά ενόπλου σε αγροκτήματα

Συνολικά εφτά άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένας δράστης επιτέθηκε εναντίον δυο αγροκτημάτων στην Καλιφόρνια σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ο ύποπτος έχει συλληφθεί και βρίσκεται υπό κράτηση.

Η σερίφης της κομητείας Σαν Ματέο, Κριστίνα Κόρπους, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ο άνθρωπος που συνελήφθη είναι 67 ετών, ασιατικής καταγωγής, παραδόθηκε στις αρχές και πως μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε όπλο, πιθανότατα αυτό που χρησιμοποίησε κατά την επίθεση.

«Το κίνητρό του είναι άγνωστο σε αυτό το στάδιο», συμπλήρωσε η κυρία Κόρπους.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ακόμη ένα θύμα, το όγδοο, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Κατά την ίδια πηγή, όλα τα θύματα ήταν Κινέζοι ή κινεζικής καταγωγής Αμερικανοί που δούλευαν στα αγροκτήματα.

«Ο ύποπτος συνελήφθη. Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τον πληθυσμό αυτή την ώρα», ανέφεραν νωρίτερα οι υπηρεσίες της σερίφη Κόρπους μέσω Twitter.

Η πόλη Χαφ Μουν Μπέι, στην περιοχή της οποίας βρίσκονται τα δύο αγροκτήματα, υπάγεται διοικητικά στην κομητεία Σαν Ματέο.

Η σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος κατά τη σερίφη Κόρπους και τα μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Τζάο Τσουνλί, έγινε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες. Ο 67χρονος, φορώντας γκρι μπουφάν και καπέλο, εικονίζεται να ρίχνεται στο έδαφος από αστυνομικούς, που του περνούν χειροπέδες και του κάνουν σωματικό έλεγχο προτού τον απομακρύνουν. Σύμφωνα με το NBC News, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στον χώρο στάθμευσης αστυνομικού τμήματος στη Χαφ Μουν Μπέι.

Η είδηση με τους 7 νεκρούς έρχεται στη δημοσιότητα πριν ακόμη συμπληρωθούν 48 ώρες από τον πυροβολισμό και τον θάνατο 11 ατόμων από έναν 70χρονο άνδρα ασιατικής καταγωγής σε περιοχή κοντά στο Λος Άντζελες, εν μέσω των εορτασμών για το σεληνιακό νέο έτος.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας στηλίτευσε τη νέα σφαγή.

«(Είμαι) στο νοσοκομείο για να συναντήσω θύματα ενός mass shooting όταν με απομακρύνουν για να με ενημερώσουν για ακόμα ένα. Αυτή τη φορά στη Χαφ Μουν Μπέι. Η μια τραγωδία πίσω από την άλλη», ανέφερε ο Δημοκρατικός πολιτικός Γκάβιν Νιούσομ μέσω Twitter, χρησιμοποιώντας την ορολογία των αμερικανικών αρχών όταν αναφέρονται σε επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τα γεγονότα στην Καλιφόρνια, ανέφερε η εκπρόσωπός του, Καρίν Ζαν-Πιερ, μέσω Twitter. Ζήτησε «από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να προσφέρουν όποια βοήθεια χρειάζονται οι τοπικές αρχές», συμπλήρωσε.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε αυτά οι κάτοικοι της χώρας.

Το 2021, περίπου 49.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες στις ΗΠΑ, Δηλαδή, καταγράφονταν περισσότεροι από 130 θάνατοι την ημέρα, οι μισοί και πλέον από τους οποίους χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονίες. Επρόκειτο για θλιβερό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά: το 2020, είχαν καταγραφεί 45.000 θάνατοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί