Γιατροί ΕΣΥ Κρήτης: 6ωρη στάση και συγκέντρωση την ώρα του σόου Μητσοτάκη – Πλεύρη στο Ηράκλειο

Στους δρόμους θα βρίσκονται την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί της Κρήτης, την ώρα που το υπουργείο Υγείας θα διοργανώνει το σόου με τον πρωθυπουργό στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Όπως ανακοίνωσαν οι ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ και των 4 νομών, την ημέρα εκείνη προκηρύσσεται 6ωρη στάση εργασίας (8 πμ – 2 μμ), την οποία καλύπτει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ στις 9:30 πμ οι γιατροί θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Δείτε:

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους ΠΑΓΝΗ για την επίσκεψη Μητσοτάκη: «Οι υγειονομικοί που χειροκροτούσατε στα μπαλκόνια δεν ανέχονται την κοροϊδία»

Η κοινή ανακοίνωση των ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών του νησιού:

Εν όψει της εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία του πρωθυπουργού, οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης προκηρύσσουν εξάωρη στάση εργασίας (08:00-14:00), την οποία καλύπτει η ΟΕΝΓΕ, και καλούν τους γιατρούς των νοσοκομείων και της ΠΦΥ της Κρήτης να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30 π.μ.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που επιβάλλεται με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων και οδηγεί σε υποβάθμιση τα νοσοκομεία της Κρήτης, αναγκάζοντας τους ασθενείς σε ολοένα περισσότερες πληρωμές για εξετάσεις, θεραπείες και νοσήλια.

Οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού οδηγούν σε κύμα παραιτήσεων γιατρών, με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία των Παθολογικών Κλινικών Ρεθύμνου και Ιεράπετρας, των δομών ψυχικής υγείας παιδιών, του κέντρου αίματος του Βενιζελείου. Κενά «μπαλώνονται» με μετακινήσεις γιατρών (π.χ. παθολόγων και αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία Ηρακλείου στο ΓΝ Ρεθύμνου), που οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο υποστελέχωσης, εντατικοποίησης και νέων παραιτήσεων.

Απορρίπτουμε τα κυβερνητικά σχέδια για το νέο ΕΣΥ. Διεκδικούμε ενίσχυση του συνόλου των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ της Κρήτης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα και αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να μπορούν να παρέχουν καθολικά δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες δουλειάς μας.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου (ΕΓΕΣΝΡ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου (ΕΝΙΛ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων (ΕΓΕΣΝΧ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί