Άγνωστο το κίνητρο του 72χρονου που αιματοκύλησε αίθουσα χορού στην Καλιφόρνια

Ο 72χρονος δράστης της επίθεσης με τους 10 νεκρούς σε αίθουσα χορού στο Μοντερέι Παρκ της Καλιφόρνιας, και ο οποίος αυτοκτόνησε έπειτα από ανθρωποκυνηγητό, δεν είχε συνεργό, σύμφωνα με την αστυνομία. Όπως επισημαίνουν οι αρχές, τα κίνητρα του ασιατικής καταγωγής άνδρα παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός περίπου 12 ώρες μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τον σερίφη Ρόμπερτ Λούνα, «ο ύποπτος έφερε τραύμα από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου». Ο άνδρας κατονομάστηκε ως Χου Καν Τραν, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας 72 ετών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένας άλλος ύποπτος» για την επίθεση, την πλέον θανατηφόρα μετά το μακελειό στο σχολείο Ουβάλντε του Τέξας τον περασμένο Μάιο.

Όσον αφορά το κίνητρο του δράστη, ο σερίφης Λούνα είπε ότι «η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι ερευνητές ανθρωποκτονιών εργάζονται νυχθημερόν για να συγκεντρώσουν επιπλέον πληροφορίες και να εξακριβώσουν το κίνητρο αυτού του εξαιρετικά τραγικού συμβάντος».

Η αστυνομία προσπαθεί ακόμη να επαληθεύσει τις πληροφορίες για δεύτερη απόπειρα επίθεσης το ίδιο βράδυ σε διαφορετική αίθουσα χορού, στη γειτονική πόλη Αλάμπρα.

«Ύποπτος ασιατικής καταγωγής μπήκε στην αίθουσα χορού με όπλο», το οποίο όμως του απέσπασαν δυο παριστάμενοι, προτού «τραπεί σε φυγή», είπε αρχικά ο σερίφης Λούνα. Χθες, Κυριακή, διευκρίνισε ότι το όπλο που βρέθηκε δεν ήταν τουφέκι, αλλά «ημιαυτόματο πιστόλι εφόδου με γεμιστήρα» στο οποίο είχε προσαρμοστεί «γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας».

Ο όρος «πιστόλι εφόδου» που χρησιμοποίησε ο σερίφης είναι αν μη τι άλλο ασυνήθιστος.

Το βράδυ της επίθεσης, το Σάββατο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήγαν να γιορτάσουν το σεληνιακό νέο έτος κοντά στην τοποθεσία όπου διαπράχθηκε η σφαγή στο Μόντερεϊ Παρκ.

Ο ιδιοκτήτης κοντινού εστιατορίου που μίλησε στην εφημερίδα Los Angeles Times αφηγήθηκε πως τρεις άνθρωποι όρμησαν στο κατάστημά του καθώς εκτυλισσόταν η σφαγή και του ζήτησαν να κλειδώσει την πόρτα.

Εξήγησαν πως είχαν δει άνδρα με ημιαυτόματο όπλο στην περιοχή, φορτωμένο πυρομαχικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί