Βόλος: Συνελήφθη 52χρονος που επιτέθηκε σε τρεις γυναίκες μέσα σε μία ημέρα

Ένας 52χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στον Βόλο, κατηγορούμενος για επιθέσεις που έκανε σε τρεις γυναίκες μέσα σε μια μέρα.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ξημερώματα της Πέμπτης, ο άνδρας, κινούμενος σε ποδήλατο στην διασταύρωση Ερμού και Ιωλκού, επιτέθηκε σε δύο φοιτήτριες, 22 και 23 ετών, βρίζοντάς τες και χτυπώντας την 23χρονη κοπέλα στην πλάτη με ξύλινο κοντάρι.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο ίδιος, επιβαίνοντας πάλι σε ποδήλατο, εξύβρισε και απείλησε χυδαία 36χρονη μητέρα που περπατούσε με τα δύο παιδιά της στην Ανθίμου Γαζή, στο ύψος της Φιλελλήνων.

Βόλος: Η σύλληψη του 52χρονου

Οι γυναίκες κατήγγειλαν τα περιστατικά στην αστυνομία, και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 52χρονο λίγες ώρες αργότερα στην διασταύρωση Παγασών και Μικρασιατών, όπου και έγινε σύλληψή του, κατά την οποία εξύβρισε και τους αστυνομικούς.

Έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε πως ο άνδρας οπλοφορούσε, καθώς βρέθηκαν πάνω του 3 μαχαίρια, ένα στρατιωτικού τύπου 7 εκατοστών, και άλλα δύο 4 και 3 εκατοστά, όπως και ένα πτυσσόμενο κοντάρι, από αυτά που χρησιμοποιούνται για βάψιμο.

Ο 52χρονος οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ενώ εναντίον είχε σχηματιστεί «πλούσια» δικογραφία, αντιμετωπίζοντας δίωξη για εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Στην δικαστική αίθουσα παρευρέθηκαν τόσο τα θύματα του, όπως και ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που τον συνέλαβε. Όπως κατέθεσε ο τελευταίος, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 52χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια περιστατικά.

Η 23χρονη φοιτήτρια, η οποία έπεσε θύμα δήλωσε σοκαρισμένη, ενώ συμπλήρωσε πως το πρωί μετά την επίθεση, είδε ξανά στον δρόμο τον κατηγορούμενο. Εκείνος την εξύβρισε και πάλι, όπως και τα άλλα άτομα που ήταν μαζί της, αν και δεν κατήγγειλε το συμβάν.

Τρομαγμένη επίσης δήλωσε και η 36χρονη νέα μητέρα, η οποία σχολίασε πως προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία της για να μην πανικοβληθούν τα δύο παιδιά της, που ήταν μπροστά στην αναίτια επίθεση.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, η οποία ήταν αρκετά ασυνάρτητη, δήλωσε πως απλά είχε πιει …λίγο και είχε νεύρα, καθώς ισχυρίστηκε πως λίγες μέρες πριν τις επιθέσεις είχε πέσει θύμα τριών ατόμων στην Νέα Ιωνία, τα οποία τον χτύπησαν.

Αρνήθηκε πως εξύβρισε τον αστυνομικό, ενώ ως δικαιολογία για το πτυσσόμενο κοντάρι που βρέθηκε στην κατοχή του είπε ότι είχε για να βάψει το σπίτι της μητέρας του.

Τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν την έδρα και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών και πρόστιμο 360 ευρώ.

Αν και το δικαστήριο διέταξε την εν μέρει έκτιση ποινής του για το διάστημα τριών μηνών, με την υπόλοιπη ποινή να αναστέλλεται επί τριετία, του δόθηκε ωστόσο δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη. Ο 52χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί