Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κλασσικού Αθλητισμού καταγγέλλει τον Αυγενάκη

Θέση υπέρ του Γιώργου Πομάσκι πήρε με ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κλασσικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ) καταγγέλλοντας τον Αυγενάκη για «φωτογραφική» υπουργική απόφαση και για «απόπειρα αποπομπής του από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ» η οποία «δεν έχει σχέση με την εφαρμογή του Αθλητικού Νόμου του 1999».

Δείτε:

Αυγενάκης: Πέταξε νύχτα από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ τον Πομάσκι, προπονητή του Ολυμπιονίκη Τεντόγλου, επειδή δεν είναι ΝΔ!

«Ο Γιώργος Πομάσκι έχει υποδειχθεί εκ μέρους του Συνδέσμου μας να μας εκπροσωπήσει στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ – έχει επιλέγει και από το Σύνδεσμο προπονητών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων – και είναι επίσης εκλεγμένος κατά τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΚΑ με μυστική ψηφοφορία να μας εκπροσωπήσει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ),» τονίζει ο ΣΕΠΚΑ και προσθέτει:

«Είναι ολοφάνερο ότι η απόπειρα αποπομπής του από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ δεν έχει σχέση με την εφαρμογή του Αθλητικού Νόμου του 1999, καθώς αυτός ρητά αναφέρεται στα κωλύματα που έχουν σχέση με την εκλογή κάποιου που θέλει να πάρει μέρος σε εκλογές Ομοσπονδίας. Ο Γιώργος Πομάσκι δεν πήρε μέρος σε εκλογές, αλλά ορίσθηκε να εκπροσωπήσει τους προπονητές βάσει Υπουργικής απόφασης, όπως δεκάδες εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε Διοικητικά συμβούλια ως εκπρόσωποι των εργαζομένων».

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΚΑ αναφέρει:

«Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κλασσικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ) διαμαρτύρεται για τον πόλεμο που δέχεται όλο αυτό το διάστημα κι επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του. Εξαρχής και συνεχώς διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες με άρθρα κίτρινου Τύπου για δήθεν παράνομες ενέργειες ως προς την επαναδραστηριοποίηση του ΣΕΠΚΑ. Αποκορύφωμα δε, η “φωτογραφική” υπουργική απόφαση για αποπομπή του εκπροσώπου των Ελλήνων προπονητών Γιώργου Πομάσκι (καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής 2022) από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού – ΣΕΓΑΣ. Η ενέργεια του Υπουργού είναι απροκάλυπτη απόπειρα καταπάτησης των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και επιχειρεί χειραγώγηση και ωμή παρέμβαση στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Να τονίσουμε ότι ο Γιώργος Πομάσκι έχει υποδειχθεί εκ μέρους του Συνδέσμου μας να μας εκπροσωπήσει στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ – έχει επιλέγει και από το Σύνδεσμο προπονητών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων – και είναι επίσης εκλεγμένος κατά τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΚΑ με μυστική ψηφοφορία να μας εκπροσωπήσει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Είναι ολοφάνερο ότι η απόπειρα αποπομπής του από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ δεν έχει σχέση με την εφαρμογή του Αθλητικού Νόμου του 1999, καθώς αυτός ρητά αναφέρεται στα κωλύματα που έχουν σχέση με την εκλογή κάποιου που θέλει να πάρει μέρος σε εκλογές Ομοσπονδίας. Ο Γιώργος Πομάσκι δεν πήρε μέρος σε εκλογές, αλλά ορίσθηκε να εκπροσωπήσει τους προπονητές βάσει Υπουργικής απόφασης, όπως δεκάδες εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε Διοικητικά συμβούλια ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω πληγώνουν και διχάζουν τους Έλληνες προπονητές που έχουν σκοπό την προαγωγή, αναβάθμιση και διάδοση του κλασσικού αθλητισμού και θέλουν να έχουν μια δυνατή φωνή μέσα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Σημειώνουμε ότι τα νομιμοποιητικά στοιχεία του ΣΕΠΚΑ που έχουν παραδοθεί στην Ομοσπονδία είναι απολύτως σύννομα και κρυστάλλινα και οι συκοφαντίες θα πέσουν στο κενό. Δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε σε αυτές τις μεθοδεύσεις υπερασπίζοντας τα δικαιώματα μας!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί