Σε τραγική κατάσταση και το νοσοκομείο Ιεράπετρας – Παραιτείται και ο τελευταίος παθολόγος

Αίτηση παραίτησης κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης από το μοναδικό παθολόγο που εφημερεύει στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, προς το γραφείο προσωπικού, στον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου και στην 7η ΥΠΕ.

Οι λόγοι της παραίτησης μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί αλλά σίγουρα η πίεση των περιστατικών υγείας, το υψηλό φορτίο εργασίας ακόμα και πέρα από τις προβλεπόμενες μηνιαίες εφημερίες, ενδέχεται να είναι κάποιοι από τους λόγους, όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι.

Εάν η παραίτηση γίνει δεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δεν υπάρχει προσπάθεια να μεταπεισθεί ο γιατρός για να συνεχίσει τα καθήκοντα του, πρακτικά σημαίνει πως η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου σφραγίζεται κυριολεκτικά μέχρι νεωτέρας. Στην παρούσα φάση προκήρυξη για κάλυψη θέσης δεν υπάρχει καμία και μένει να δούμε αν υπάρχει πρόβλεψη για εσωτερική μετακίνηση γιατρών από άλλα νοσοκομεία, που η κατάσταση και σε αυτά δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Εν προκειμένω, για οποιοδήποτε παθολογικό περιστατικό θα χρειάζεται νοσηλεία, θα πρέπει να καλείται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να μεταφέρει τον ασθενή σε άλλο νοσοκομείο του Νομού, ακόμα και εκτός. Και όλα αυτά σε μια περιοχή που απ΄ άκρη σε άκρη της νότιας πλευράς του Νομού ζουν πάνω από 40.000 κάτοικοι.

Στο μεταξύ για τη σωτηρία και την ενίσχυση του Νοσοκομείου, έχει αποφασιστεί πάνδημη κινητοποίηση με τη συμμετοχή του Δήμου, της Εκκλησίας, των εργαζομένων σε υπηρεσίες, των σχολείων και των φορέων με προβλεπόμενη ημερομηνία την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Αυτή είναι μια απόφαση που αρχικά πάρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τοπικών φορέων το περασμένο Σάββατο μετά το κάλεσμα του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου και επικυρώθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης, που σύσσωμο το συμβούλιο συμφώνησε και στήριξε ομοφώνως τις αποφάσεις των φορέων καθώς όπως ανέφερε ο Δήμαρχος ”οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι δυναμικές, θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να συμμετέχει ο κόσμος, όλο το δημοτικό συμβούλιο θα είναι στην πρώτη γραμμή και με μια καλή οργάνωση θα πετύχουμε αυτό που ζητάμε”.

Το νοσοκομείο Ιεράπετρας έρχεται να προστεθεί στη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υγεία στην Κρήτη, από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δείτε: Μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου μπαλώματα στην Παθολογική Ρεθύμνου, μετά τις παραιτήσεις!

Βενιζέλειο: Παραιτούνται όλοι οι παθολόγοι αν συνεχιστούν οι μετακινήσεις τους για “μπαλώματα” στο Ρέθυμνο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί