QatarGate: Ο Παντσέρι «έκαψε» την Καϊλή για την προστασία του ίδιου και της κόρης του

Η δήλωσή της

Στην αθωότητά της εμμένει η Εύα Καϊλή μετά τη δυσμενή απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου που αποφάσισε την παραμονή της κράτησής της με το σκεπτικό ότι θεωρείται ύποπτη φυγής και επίσης ύποπτη για συνέργεια ακόμα και με τρίτα πρόσωπα που ενδεχομένως βρίσκονται έξω και θα αποκρύψουν ή καταστρέψουν στοιχεία αλλά και ύποπτη για την αλλοίωση στοιχείων της δικογραφίας.

Δείτε: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή – Τι αποφάσισαν οι δικαστές στο Βέλγιο

Με δήλωσή της στο Open, η προφυλακισμένη ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι: «Κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ ποτέ κάτι που δεν έκανα».

Την ίδια ώρα μέσα  από τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλου, σκιαγραφείται η στάση που κρατά ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του QatarGate όσον αφορά στη συμμετοχή της Εύας Καϊλή στο δυσώδες κύκλώμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παντσέρι, η πρώτη κατάθεση του οποίου μετά τη συμφωνία που υπέγραψε για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (24/1), έχει ως κύριο μέλημά του την προστασία του ίδιου και της κόρης του που επίσης κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα διαφθοράς και μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, ο Παντσέρι που υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου, «“Αγοράζει” το μέλλον του και καλά κάνει. Ως δικηγόρος, το καταλαβαίνω απόλυτα. Αυτός πλέον γνωρίζει πότε θα τελειώσει η κράτησή του, ξέρει ποια είναι τα πρόσωπα που αποφάσισε να προστατεύσει. Και καλά κάνει. Και πιθανότατα ξεκίνησε με την ίδια του την οικογένεια».

Ο εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις δηλώσεις του επεσήμανε ακόμα ότι «θα ήθελα, όμως, να συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην κ. Καϊλή, η οποία δεν κατάφερε παρά να δει μόνο δύο φορές, μέσα σε έξι εβδομάδες στη φυλακή, το παιδί της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί