Νέες αποκαλύψεις για το Predator: Παρακολουθούνταν πάνω από 20 πρόσωπα

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κατά την έρευνά της εντόπισε, περίπου, 40 γραπτά μηνύματα που περιέχουν μολυσμένα με Predator links, τα οποία έχουν αποσταλεί σε «λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς» κινητών τηλεφώνων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς νέα αποκαλυπτικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τις αντιθεσμικές κινήσεις για να μην αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές του σκανδάλου και οι πολιτικές ευθύνες του Μαξίμου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Inside Story, που υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κατά την έρευνά της εντόπισε, περίπου, 40 γραπτά μηνύματα που περιέχουν μολυσμένα με Predator links, τα οποία έχουν αποσταλεί σε «λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς» κινητών τηλεφώνων. 

Το inside story απηύθυνε ερωτήματα στην ΑΠΔΠΧ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, μετά το πρόστιμο 50.000 ευρώ που επέβαλε στην εταιρεία Intellexa η οποία εμπορεύεται το Predator, επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Αρχή και δεν παρέδωσε τα στοιχεία που τις ζητήθηκαν όπως εκ του νόμου έχει υποχρέωση,

Στις απαντήσεις της, η ΑΠΔΠΧ αναφέρει ότι «έως σήμερα η Αρχή έχει απευθυνθεί σε τέσσερις τέτοιες εταιρείες (σ.σ.: sms centers) στην Ελλάδα. «Καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτές θα είναι οι τελευταίες στην Ελλάδα ή όχι. Στις περιπτώσεις που βρίσκονται εταιρείες εκτός Ελλάδας –όπως έχει ήδη διαπιστωθεί– αλλά εντός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η Αρχή έχει τη δυνατότητα να ζητήσει συνεργασία από τις εκάστοτε ομόλογες εποπτικές αρχές», αναφέρει στο Inside Story.

Και ακόμα τονίζει ότι: «Έως σήμερα έχουν προκύψει περί τα 40 SMS αλλά η διερεύνηση συνεχίζεται» και πως αυτά «έχουν αποσταλεί σε λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς». Άρα κάθε στόχος έχει λάβει πάνω από ένα sms-δόλωμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί